Razvpiti Irec že vsega naveličan

Conorja McGregorja minila volja do borb v kletki. Z vodilnimi možmi pri UFC ne najde skupnega jezika.
Fotografija: Bo Conor McGregor še kdaj kazal svoje mišice? FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Bo Conor McGregor še kdaj kazal svoje mišice? FOTO: Mike Blake/Reuters

Še zlasti kar zadeva priljubljenost mešanih borilnih športov (MMA), jih je v zadnjih letih na višjo raven dvignil predvsem Conor McGregor, ki je prejšnji teden prek družabnih omrežij sporočil, da se ne bo več boril. Ker je že (dvakrat) oznanil konec športne poti in jo kmalu tudi preklical, tokrat pravzaprav nikogar ni presenetil, kaj šele šokiral, kot je morda pričakoval in si želel.

Da bi očitno podkrepil svoj zapis, ki ga spremljevalci obračunov v kletki niso vzeli pretirano resno, je razvpiti Irec, ki ima v profesionalni statistiki 22 zmag (20 z nokavtom) in štiri poraze, nekaj dni pozneje po dolgem in počez obrazložil svojo odločitev. Kakor je uvodoma poudaril, ga ta igra ne vznemirja in ne navdušuje več. »Vse to čakanje, ko se nič ne zgodi. Grem skozi seznam z možnimi tekmeci, vendar ne dobim nobenega ustreznega. Nič vznemirljivega ni več zame,« je McGregor pojasnil, zakaj ga je kar na lepem minila volja do obračunov, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci.
 

Drugi najbolje plačani borec


V isti sapi se je nekdanji svetovni prvak v peresni (do 65,8 kg) in lahki kategoriji (do 70,3 kg) po različici UFC (Ultimate Fighting Championship) vnovič vprašal, zakaj se vodilni možje pri najmočnejšem združenju za mešane borilne športu tako zelo zavzemajo za dvoboj med ruskim Dagestancem Habibom Nurmagomedovom (28 zmag, 18 s k. o., brez poraza) in Američanom Justinom Gaethjejem (22 zmag, 20 s k. o., 2 poraza) za šampionski pas v lahki kategoriji.

Kot je prepričan, je imel sam dober in zanimiv načrt, ki ga je predstavil tudi odgovornim pri UFC, vendar ga niso podprli. »Kar koli rečem, mi nasprotujejo in na ta način kažejo svojo moč,« je 31-letni zvezdnik iz Crumlina (predmestje Dublina) predstavil, kaj ga je začelo tako zelo motiti. »Morali bi organizirati en dvoboj, v kletko bi morali dati mene in Justina za začasni naslov prvaka. Tako bi sprožili snežno kepo,« je večkrat predlagal, malodane rotil pristojne, vendar naletel na gluha ušesa.

»Malo sem že naveličan vsega. Pred kratkim sem gledal šov UFC z glavnim obračunom med Gilbertom Burnsom in Tyronom Woodleyjem. Ni me navdušil,« je poudaril irski zvezdnik, ki je praviloma vedno znal poskrbeti za šov – tako v kletki kot zunaj nje. Zato ni presenetljivo, da je z 48 milijoni dolarjev letnega zaslužka po Forbesu drugi najbolje plačani borec na svetu. Več je v zadnjem letu zaslužil zgolj britanski boksarski šampion Tyson Fury, ki je v svoj žep pospravil 57 milijonov ameriških zelencev. Se je torej McGregor res dokončno odrekel nadaljnjim milijonom? 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije