OD VIŠINE SE ZVRTI

Razkrivamo, koliko denarja je zaslužil mladi zvezdnik Tadej Pogačar

Objavljeno 20. september 2020 11.29 | Posodobljeno 20. september 2020 12.06 | Piše: STA, A. L.

Mošnjiček ekipe UAE Team Emirates bo težji za preko 600.000 evrov.

Tadej Pogačar. FOTO: Christophe Ena, Pool, Reuters
Tadej Pogačar bo danes v Parizu potrdil svojo prvo zmago na dirki po Franciji. Na največji kolesarski preizkušnji na svetu je osvojil tri majice, obenem pa bo tudi zaslužil daleč največ med vsemi kolesarji, zaradi česar bo zadovoljna tudi njegova ekipa UAE Team Emirates.

Tadej je do 15. etape po podatkih Gracenota in izračunih po pravilniku Toura zbral 35.220 evrov za etapne uvrstitve, prihode na gorske cilje ter nošenje majic (bele in pikčaste), v naslednjih petih etapah pa še 21.380 evrov. Ob tem bo danes zaradi vožnje v rumeni, pikčasti in beli majici na poti do Elizejskih poljan zaslužil še 1100 evrov. Če bi etapo končal v prvi dvajseterici, bi dobil še nekaj evrov več, a to zaradi sprinterskega zaključka ni verjetno, saj prihod v cilj v Parizu ekipa z zmagovalcem obeleži s skupnim prihodom preko ciljne črte.
 
Preberite tudi:
Podoživite evforijo: vožnja Pogačarja, ob kateri gredo kocine pokonci (VIDEO)
Ves svet se klanja Slovencema: »Česa takega v kolesarstvu še nismo videli!«
Kacin s cmokom v grlu: Ni kaj dodati

Ne glede na dogajanje v zadnji etapi to pomeni, da bo Tadej samo z etapami na letošnjem Touru zbral 57.700 evrov. Največji del tega zneska so tri etapne zmage v skupni vrednosti 33.000 evrov. Odšteti je treba dve kazni, ki si ju je prislužil zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenih območij, s čimer bo seštevek za okoli 372 evrov manjši.

Bo pa Tadej zaradi prvega mesta v skupnem seštevku rumene majice prejel dodatnih 500.000 evrov, za zmagi v razvrstitvi za belo in pikčasto majico pa še 20.000 oziroma 25.000 evrov. Skupaj bo torej za ekipo UAE Team Emirates ob prihodu v cilj na Elizejskih poljanah zaslužil 602.328 evrov.
Deli s prijatelji