ZA BOŽIČ V AZILNEM DOMU

Prvič po drami se je oglasil Đoković, poglejte, kaj sporoča ljudem

Najboljšemu teniškemu igralcu na svetu še niso popustili živci.
Fotografija: FOTO: Loren Elliott, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Loren Elliott, Reuters

Afera o pridržanju Novaka Đokovića na letališču, ki se je že razvila v mednarodni prepir med cepilci in proticepilci, se nadaljuje. Štiriintridesetletni Srb, ki zaseda prvo mesto na lestvici najboljših tenisačev, je trenutno v azilnem domu v Melbournu, kjer čaka na sojenje. Pritožil se je namreč na odločitev avstralskih mejnih organov, da mu prekličejo vizum zaradi neveljavne zdravstvene izjeme pri pogoju obveznega cepljenja proti covidu 19, ki je zahtevan za vstop v državo tam spodaj.

Kot smo že poročali, naj bi mu vizo za udeležbo na turnirju odobrili zaradi zdravstvene izjeme, in sicer na podlagi tega, »ker je imel v zadnjih šestih mesecih pozitiven PCR-test«. Več preberite tukaj.

Srbi so šli v zrak, žena Jelena je objokovala preživljanje pravoslavnega božiča brez moža, Đoković pa je v svojem prvem odzivu po vsem tem dogajanju zapisal le: »Želim vam miren božič.« Zahvalil se je tudi vsem, ki ga podpirajo, ter zapisal, da čuti to podporo in je zanjo hvaležen.

Tudi njegova žena je poskušala najti razumevanje za nastalo situacijo. Želi si sicer, da bi lahko pravoslavni božič praznovali skupaj s celotno družino, a je dodala, da je najpomembnejše zdravje in da se bodo poskusili kaj naučiti iz te izkušnje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije