KORONAVIRUS

Pri Đokoviću se je okužil tudi NBA-zvezdnik

Jokić je moral preložiti pot v ZDA.
Fotografija: Srbski košarkar Nikola Jokić. FOTO: Jason Lee, Reuters 
Odpri galerijo
Srbski košarkar Nikola Jokić. FOTO: Jason Lee, Reuters 

Nikola Jokić je zadnji v nizu znanih srbskih športnikov, ki je pozitiven na koronavirus. Kot poroča ESPN, je bil Jokić pozitiven že prejšnji teden, zaradi covida 19 pa je moral prestaviti tudi vrnitev v ZDA, kjer kot center igra za moštvo Denver Nuggets. Jokić je bil pozitiven po druženju z rojakom Novakom Đokovićem na Adria touru.

Jokić, eden najboljših centrov v NBA, ki za zdaj ni imel nobenih simptomov, se je testiral že prejšnji teden, novica pa je prek RTS udarila nekaj ur za tem, ko je pozitivni test razkril prvi teniški igralec sveta Đoković.



Đoković je organiziral ekshibicijsko teniško jadransko turnejo Adria tour, ki se je zaradi okužb z novim koronavirusom predčasno končala že po prvih dveh postajah v Beogradu in Zadru.

Jokić in Đoković sta se srečala na košarkarski tekmi 12. junija v Beogradu, ki je potekala v okviru Adria toura, ta pa je bil, kot kaže, upravičeno, tarča kritik športne javnosti.

Športna javnost je organizatorje kritizirala zaradi neupoštevanja higienskih protokolov, osebne razdalje, polnih tribun na turneji, sproščenosti igralcev in navijačev na turnirjih ter neuporabo zaščitnih mask. Igralci so se objemali, pozirali na fotografijah in se zabavali po nočnih klubih.

Denver, ki je v boju za naslov NBA, bo danes začel priprave na nadaljevanje sezone konec julija, Jokić pa je ključni igralec moštva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije