NOGOMET

Prekmurski finale za posladek?

Na lestvici Fife nič novega, Slovenija 64. Izžrebali polfinalne pare pokala NZS.
Fotografija: Nogometaši Mure in Nafte bi si v slovenskem pokalu zagotovo želeli obračunati v velikem finalu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nogometaši Mure in Nafte bi si v slovenskem pokalu zagotovo želeli obračunati v velikem finalu. FOTO: Tadej Regent

Slovenska nogometna reprezentanca je tudi na najnovejši lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ostala na 64. mestu, na katerem je bila že novembra po neuspešnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Mesto si deli s Črno goro. Na vrhu so še vedno Belgijci pred Francozi in Brazilci, sledijo Angleži in Urugvajci. Za edino spremembo med najboljšo štirideseterico so poskrbeli Južnokorejci, ki so se prav na 40. mestu izenačili s Paragvajci in s tem pridobili eno mesto.
 

V finalu tudi drugoligaš


Nogometna zveza Slovenije pa je na žrebu ob prednovoletnem sprejemu na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču določila polfinalna para tekmovanja v pokalu Slovenije za moške in ženske 2019/20. Pri nogometaših se bosta med seboj udarila Aluminij in Mura, tekmi bosta 18. marca 2020 in 8. aprila, v enakem terminu pa bosta obe tekmi odigrala tudi drugoligaša Kalcer Radomlje in Nafta 1903.

Muraši so v četrtfinalu izločili Domžalčane, Lendavčani so bili boljši od velenjskega Rudarja, Radomljani od Celja, Aluminij pa je nadaljnjo pokalno pot preprečil Kopru. Ženska polfinalna para sta Cerklje-Nona Pomurje Beltinci in Olimpija-Krim RollJet. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije