ZAVAROVANA PLANINSKA POT

Policija razkriva, zakaj je umrl naš vrhunski alpinist

Objavljeno 18. januar 2020 10.00 | Posodobljeno 18. januar 2020 10.07 | Piše: STA, S. U.

»Dovolj je en napačen gib ali en moteč faktor, npr. telefon.«

FOTO: Instagram
Za alpinista Grega Lačna, ki se je v petek smrtno ponesrečil pri sestopu na Mlinarjevem sedlu proti Zgornjim Ravnem, je bil po navedbah kranjske policijske uprave pri prečenju zelo strme poti usoden padec čez visoko prepadno steno. Kot so zapisali na policiji, je bil Lačen ustrezno opremljen, okoliščine pa kažejo, da je šlo za nesrečo.


Gore nad Jezerskim zahtevale življenje vrhunskega slovenskega alpinista


Tragedija na zavarovani planinski poti

Nesreča se je zgodila na zahtevni zavarovani planinski poti, ki je zasnežena in po kateri se z alpinistično opremo spušča s kombinacijo plezanja in hoje, so danes pojasnili pri PU Kranj. Prenos pokojnika z gore je izvedla gorskoreševalna služba Jezersko, Lačnovega soplezalca pa so gorski reševalci peš pospremili v dolino.

Policija poziva k previdnosti

Kranjski policisti so v sporočilu za javnost še izpostavili, da je bil začetek leta v gorah zelo tragičen, zato so znova pozvali k previdnosti. Največ nesreč se zgodi pri sestopu, v snegu pa so najnevarnejša prečenja pobočij. Najpogostejša razloga za nesreče sta zdrs in padec, kar se po opozorilih policije pri aktualnih razmerah lahko zgodi zelo hitro. »Dovolj je en napačen gib ali en moteč faktor, npr. telefon.«
Deli s prijatelji