SP V KOLESARSTVU

Pogačar: Če bi Primož Roglič osvojil mavrično majico, bi bila to pravljica

Objavljeno 24. september 2020 21.56 | Posodobljeno 24. september 2020 23.23 | Piše: STA, S. U.

Slovenci ne skrivajo visokih ciljev.

FOTO: Benoit Tessier, Reuters
V Imoli se je nocoj na novinarski konferenci tuji in domači javnosti predstavila slovenska kolesarska reprezentanca z glavnima kolesarskima junakoma leta 2021 Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogljičem. Slovenci ne skrivajo visokih ciljev, Pogačar pa pravi, da bi bilo pravljično, če bi v nedeljo na svetovnem prvenstvu naslov prvaka osvojil Roglič.

Pričakovanja v slovenskem taboru pa tudi javnosti so velika, a oba slovenska kolesarja poudarjata, da po naporni dirki po Franciji še okrevata. Za nedeljsko osrednjo dirko 87. svetovnega prvenstva v kolesarstvu pa sta si vseeno postavila visoke cilje. »Ponavljati, da smo utrujeni, nima smisla. Tukaj smo, da naredimo svoj optimum, in v nedeljo bomo napadali naslov, videlo pa se bo, kdo je najboljši na koncu,« je javnosti povedal osmoljenec Toura Roglič, ki upa, da bo na 258 kilometrov dolgi dirki v nedeljo lahko pokazal dobro predstavo. O tem, kam lahko posežeta s Pogačarjem v nedeljo, ne razmišlja: »Naši glavni skrbi sta regeneracija in optimalna priprava. Kam sodim na tej dirki, ne vem. To se bo videlo na tekmi.«Podobno razmišlja zmagovalec Toura Pogačar: »Natančno si bomo ogledali progo, predvsem pa moram sprostiti noge, in upam, da bomo pripravljeni na nedeljo. Tam gremo na polno, kolikor bo šlo.« Kolesar s Klanca pri Komendi prav tako priznava, da bo dirka posebna zaradi dolžine, saj je na tako dolgih dirkah do zdaj nastopil le trikrat.

Vsaka ekipa bo imela svoje favorite

Medtem ko je na Touru dolgo 'divjala borba med Slovenijo in Kolumbijo', ob seveda taktiki, prilagojeni skupni razvrstitvi na dirki, bo tokrat drugače. Vsaka ekipa bo imela svoje favorite in v slovenskem taboru izpostavljajo Belgijce, Nizozemce, Britance, Francoze in Italijane, ki jih bo treba nadzorovati vso dirko. 

Za uspeh se bosta z Rogličem zato morala zanašati še na Luko Mezgeca, Jana Polanca, Domna Novaka, Janija Brajkoviča, Luko Pibernika in Jana Tratnika, ki bo že v petek nastopil tudi na kronometru.
Deli s prijatelji