Po porazu so dolgo nazdravljali Dončiću

Slovenski derbi lige NBA v Miamiju je imel zanimiv podaljšek do jutra. Moštvo Gorana Dragića v zadnjih dveh sezonah vodi proti Dallasu že s 4:0.
Fotografija: Goran Dragić je minuli konec tedna proslavil dve zmagi in rojstni dan mlajšega prijatelja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić je minuli konec tedna proslavil dve zmagi in rojstni dan mlajšega prijatelja. FOTO: Reuters

Zelo redki so športni spektakli, za katere slovenski navijači vnaprej vedo, da bodo lahko neizmerno uživali; ne glede na to, kdo bo zmagal. Tako kot lani so si sproščeno dali duška med dvobojem lige NBA med Miamijem in Dallasom, saj so hkrati spodbujali najboljša slovenska košarkarja, ki sta si po izteku igralnega časa vzela čas tudi zanje. Posebna pozornost je pripadla Luki Dončiću, saj je na isti dan dopolnil 21 let, boljše volje pa je bil vendarle Goran Dragić. Njegova floridska zasedba je zmagala s 126:118 in v zadnjih dveh letih vodi s 4:0 v soočenjih s Teksašani.

Slavljenec si je lahko zato dal duška s soigralci, trenerji, sorodniki in prijatelji (tudi z Dragićem) na zasebni zabavi v elitnem nočnem klubu LIV v Miamiju, v katerem so košarkarji Dallasa zadnjič proslavljali leta 2011, ko so osvojili naslov prvaka lige NBA. Na tokratno priložnost sta pripotovala tudi legendarni Dirk Nowitzki in lastnik kluba Mark Cuban, ki je nasmejan spremljal prešerno dogajanje med svojimi poraženci. »Na žalost le enkrat dopolniš 21 let,« je dejal 4,3 milijarde dolarjev vredni Cuban in se zakrohotal ob opazki, da si bo Dončić odslej zakonito privoščil kakšno alkoholno pijačo tudi v ZDA, medtem ko je v Sloveniji polnoleten že tri leta: »Vem, in še bolje to ve Luka.«
Luka Dončić je imel v Miamiju veliko težav zaradi načetega palca. FOTO: Reuters
Luka Dončić je imel v Miamiju veliko težav zaradi načetega palca. FOTO: Reuters

Uro ali dve prej je Dončić skesano priznal: »Oprostite mojemu besednjaku, ampak tokrat sem igral kot ... Nisem bil pravi, zaradi načetega palca na levi roki nisem mogel dobro ujeti ali držati žoge. Nisem vedel, da je en prst tako pomemben pri košarki. Lepo pa je bilo videti, da je več kot 2000 Slovencev pripotovalo v Miami, da bi spodbujali tako mene kot Gogija. V čast nama je bilo.«
Dallasov as je pričakal konec tekme s 23 točkami, 4 skoki in 10 asistencami, pri čemer je zgrešil vseh šest metov za tri točke in izgubil še šest žog, a je s povprečjem 24,2 točke v 120 odigranih tekmah v ligi NBA do prestopa praga ameriške polnoletnosti prekosil številne legendarne zvezdnike. LeBron James je do 21. rojstnega dneva igral s povprečjem 24,1 točke, Kevin Durant z 22,7, tragično umrli Kobe Bryant s 13,8. Dončić je tudi pri skokih (8,5) uspešnejši od naštetih, pri asistencah (7,1) pa je le za malenkost zaostal za nepozabnim čarodejem Magicom Johnsonom (7,3).

Dragićevo darilo za rojstni dan

Dragić se je v lanskem slovenskem derbiju izkazal s trojnim dvojčkom, letos pa se je ustavil pri 16 točkah, 4 skokih in 5 asistencah, a vnovič slavil zmago. »Že pred časom sem obljubil, da bom Luki za rojstni dan podaril nov poraz. Šalim se, seveda, priložnost bom izkoristil, da bom z njim nazdravil na njegovi zabavi. Za hip bova seveda obudila spomine na skupne dneve v reprezentanci in na eurobasketu 2017. Slovenski navijači pa so še enkrat dokazali, da so med najboljšimi na svetu,« je zaupal nekdanji kapetan naše izbrane vrste, ki je moral že naslednji večer vnovič na igrišče, a ni kazal znakov utrujenosti. Prispeval je 19 točk, 3 skoke in 10 asistenc k zmagi Miamija nad Brooklynom (116:113) in odigral pomembno vlogo v končnici tekme: 13,7 sekunde pred iztekom igralnega časa je povišal vodstvo svojega moštva na 114:110, 0,4 sekunde pred koncem pa potrdil zmago z natančnim prostim metom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije