SMUČARSKI SKOKI

Po diskvalifikaciji Prevca: Tega nismo obravnavali, kot da je to problem

Diskvalifikacija Prevca in Semeniča, v Ruki tretji Lanišek.
Fotografija:  FOTO: Reuters
Odpri galerijo
 FOTO: Reuters

Diskvalifikacije zaradi neustreznih dresov so obeležile drugo tekmo sezone svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Ruki. Žrtev sodniških odločitev je bil tudi Peter Prevc, ki je že mislil, da je zasedel tretje mesto, a na koncu ostal brez uvrstitve. Diskvalifikacije pa so šle na roko Anžetu Lanišku, ki je na tretjem mestu Prevca zamenjal. Še bolj je na slovenski uspeh dišalo po prvi seriji. Z nekaj sreče, sodniki so zaradi neustrezne opreme diskvalificirali najboljša, Norvežana Roberta Johanssona in Johanna Andreja Forfanga, sta se na prvih dveh mestih znašla Zajc in Prevc.

Tande drugič

Diskvalificiran je bil tudi Anže Semenič, ki je bil po prvih neuradnih rezultatih deseti. Drugi najboljši Slovenec je bil tako Timi Zajc, sicer vodilni po prvi seriji, ki je zasedel osmo mesto, Domen Prevc je bil enajsti. Drugič v sezoni je zmagal Daniel Andre Tande, po številnih diskvalifikacijah je bil drugi Avstrijec Philipp Aschenwald.

Spregovoril je Bertoncelj

»Čestitke vsem nastopajočim danes. Vsi so zelo dobro, če ne celo odlično opravili svojo nalogo. Anže je bil ponovno na stopničkah, dva zelo dobra skoka. Timi je vodil po prvi seriji, izjemen prvi skok, drugi je bil v slabih vetrovnih pogojih malce slabši. Domen je bil v finalu odličen, tudi on pa je imel težke vetrovne pogoje. Peter in Anže sta bila žal diskvalificirana, čeprav sta odlično opravila svojo nalogo. To nas navdaja z zadovoljstvom, saj je vseh pet fantov v zelo dobri formi,« je bil zadovoljen trener Gorazd Bertoncelj, ki je seveda ozrl tudi na slovenski diskvalifikaciji.


Preberite: Peter Prevc se je vrnil med najboljše, nato šok

»Težava je bila v tem, da sta bila dresa premalo prepustna v predelu pod kolenom. Do zdaj se na tem delu prepustnosti po navadi ni merilo in mi tega nismo obravnavali, kot da je to problem. Zdaj so to merili, prepustnost je bila prenizka in zato sta bila diskvalificirana. Sicer pa ta del dresa popolnoma nič ne vpliva na dolžino skoka, uspešnost in končni rezultat. To bomo danes ponoči in jutri dopoldne popravili in jutri bodo fantje imeli ustrezne drese,« je težavo obrazložil Bertoncelj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije