SKOKI

Peter Prevc še bolj željan uspehov

Najboljši smučarski skakalci v Ruki, skakalke v Nižnem Tagilu.
Fotografija: Peter Prevc bo olimpijsko zimo odprl v Kuusamu. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Peter Prevc bo olimpijsko zimo odprl v Kuusamu. FOTO: Marko Feist

Iz Nižnega Tagila, kjer so minuli konec tedna odprli novo sezono svetovnega pokala, so najboljši smučarski skakalci s posebnim čarterskim letalom odpotovali v Kuusamo, kjer bosta v soboto in nedeljo naslednji preizkušnji. Neposredni polet je trajal tri ure, kar ducat manj, kolikor bi potrebovali za selitev z Urala do zimsko-športnega središča na severovzhodu Finske, če bi potovali z rednimi letalskimi povezavami prek Moskve in Helsinkov.

V olimpijsko zimo sta najbolje skočila Nemec Karl Geiger in Norvežan Halvor Egner Granerud; 28-letni šampion iz Oberstdorfa je v soboto slavil jubilejno 10. zmago in dan pozneje z 2. mestom potrdil rumeno majico vodilnega med elito, tri leta mlajši as iz Osla, ki živi v Trondheimu, pa se je v nedeljo dvanajstič zavihtel na najvišjo stopnico odra za najboljše skakalce. Na večni lestvici se je povzpel na 12. mesto, se odlepil od rojaka Roarja Ljøkelsøya in postal celo najboljši Norvežan po številu prvih mest!

Slovenci so po začetnih težavah stopnjevali nastope in po lepem nedeljskem ekipnem uspehu s trojico med elitno sedmerico (4. Timi Zajc, 5. Cene Prevc in 7. Anže Lanišek) dobro razpoloženi zapuščali Nižni Tagil. To seveda velja za omenjene dobitnike točk (tudi naše edine na uvodni postaji), ki so si zagotovili ugodna izhodišča pred nadaljevanjem. Srednji od bratov Prevc po dveh tekmah v skupni razvrstitvi zaseda visoko 4. mesto, tik za petami mu je Lanišek, medtem ko Zajc drži 11. mesto. Lovro Kos in Tilen Bartol sta bila v Rusiji obakrat prekratka za točke, Domen Prevc pa niti enkrat ni preskočil kvalifikacijske lestvice.

Medtem se je vrnil domov na trening, na Finsko pa je odletel Peter Prevc, ki bi bil sicer na startu že v Nižnem Tagilu, če ju ne bi z ženo Mino presenetilo malce prezgodnje rojstvo drugega sina. »Vsi smo veseli zanj, rojstvo otroka je nekaj najlepšega, kar lahko človek doživi. Verjamem, da bo vesel dogodek v njem prižgal dodatno iskro in da bo še bolj samozavesten ter željan uspehov,« je glede Petra Prevca dejal glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota, ki je s svojimi izbranci po preizkušnjah v Rusiji opravil še po en kondicijski in skakalni trening, na vrh zaletišča pa so se podali tudi sinoči v Ruki.

Tamkajšnja skakalnica je te dni zelo zasedena, saj novo sezono začenjajo tudi najboljši nordijski kombinatorci. Včeraj so opravili s provizorično serijo, ki jo je dobil Avstrijec Johannes Lamparter (140 m). Slovenca Vid Vrhovnik (118,5 m) in Gašper Brecl (103 m) sta zasedla 30. oziroma 41. mesto. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije