LIGA PRVAKOV

Peta runda bitke Klopp : Simeone

Drevi v ligi prvakov največji spektakel gosti stadion Anfield. Liverpool in Atletico Madrid vedno poskrbita za napete dvoboje.
Fotografija: Trener Atletica Diego Simeone (na fotografiji) je pred obiskom Liverpoola spet malce zbodel Jürgna Kloppa. FOTO: Javier Barbancho/Reuters
Odpri galerijo
Trener Atletica Diego Simeone (na fotografiji) je pred obiskom Liverpoola spet malce zbodel Jürgna Kloppa. FOTO: Javier Barbancho/Reuters

Zadnji spopad Liverpoola in madridskega Atletica na stadionu Anfield se je privržencem nogometa za večno vtisnil v spomin. Lansko povratno tekmo osmine finala, ki jo je s svojimi obrambami zaznamoval tudi Jan Oblak, pa je bolj kot dramatičen podaljšek in zmaga Madridčanov s 3:2 podčrtalo dejstvo, da je ob razglasitvi pandemije kot ena zadnjih potekala pred polnimi tribunami.

Sledila je popolna ustavitev javnega življenja po vsem svetu, ki si še zdaj ni povsem opomogel. A dobro leto in pol pozneje bo Anfield spet razprodan, srečala pa se bosta kluba, ki sta v tem obdobju v klubski vitrini pospravila državni lovoriki.

»Vzdušje bo naelektreno in to bo za gledalce zelo zabavna tekma,« je dejal angleški branilec španskih prvakov Kieran Trippier. Ko se madridski rdeče-beli spopadejo z Liverpoolčani, je drama očitno zagotovljena, tako je bilo tudi na prvem letošnjem obračunu v Madridu, kjer so zmago s 3:2 slavili Angleži. Razplet je zaznamovalo tudi nerokovanje trenerjev Diega Simeoneja in Jürgna Kloppa.

»Pojasnil sem že, da se nerad pozdravljam po koncu tekem. Kloppa osebno ne poznam dobro, a vem, da je izvrsten trener. Ne ocenjujem drugih kolegov, sledim namreč kodeksu obnašanja,« je na novinarski konferenci dejal Simeone in vnovič namignil na to, kako močno so ga ujezile Kloppove lanske opazke o Atleticovem slogu igre, za katere se je Nemec sicer opravičil.

Na voljo le 16 nogometašev

Simeone, ki je v štirih medsebojnih dvobojih zabeležil dve zmagi in remi, ima na voljo le 16 članov prvega moštva. Manjkali bodo Stefan Savić, Antoine Griezmann (oba zaradi kartonov), Thomas Lemar in Marcos Llorente, z dvema goloma junak lanskega gostovanja. Klopp je po nepričakovanem domačem remiju z Brightonom v DP ostal brez Nabyja Keitaja, vračata se Fabinho in Thiago. Po prekinitvi niza zadetkov, zadel je na devetih zaporednih tekmah, bo ob soočenju z Oblakom še toliko bolj motiviran vroči Mohamed Salah.

Na svojo priložnost v lovu na vsaj drugo mesto čakata tudi Milan in Porto, ki se v četrti krog podaja z istim številom točk kot Atletico. PSG bo brez poškodovanega Lionela Messija branil vrh lestvice v skupini A, v kateri favorizirane Parižane čaka gostovanje pri Leipzigu Kevina Kampla. »Jasno je, da si takšnega začetka sezone nismo zamislili,« je dejal izvršni direktor rdečih bikov Oliver Mintzlaff, potem ko so lanski polfinalisti (na pragu finala jih je ustavil PSG) pod taktirko novega trenerja Jesseja Marscha doživeli tri zaporedne poraze v elitnem evropskem tekmovanju, v bundesligi pa zasedajo skromno osmo mesto.

Manchester City, ki je trenutno drugi s šestimi točkami, si bo poskušal na domači tekmi s Clubom Bruggeem zaceliti rane po bolečem porazu v prvenstvu s Crystal Palaceom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije