Palec gor za punce, fantom slaba ocena

Slovenska moška smučarska reprezentanca razočarala v Wengnu. Dekleta v Italiji dvakrat med 10, konec tedna na vrsti Ilka Štuhec.
Fotografija: Tina Robnik je po bolezni, ki ji je pobrala precej moči, včeraj iztržila 8. mesto na paralelnem veleslalomu v Sestrieru. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tina Robnik je po bolezni, ki ji je pobrala precej moči, včeraj iztržila 8. mesto na paralelnem veleslalomu v Sestrieru. FOTO: Reuters

Po tekmovalnem koncu tedna v Wengnu (moški) in Sestrieru (ženske) sta si dobro oceno v slovenski smučarski vrsti za svetovni pokal prislužili Meta Hrovat s 6. mestom na sobotnem veleslalomu in Tina Robnik, osma na včerajšnji paralelni različici. Hrovatova je v svoji paradni disciplini dosegla najboljši rezultat v sezoni, Robnikova pa je prvič v tej zimi prismučala med deseterico. Na poti do tja je Lučanka uspešno opravila tudi s sotekmovalko Hrovatovo v dvoboju šestnajstine finala.
 

Meta Hrovat: Končno!


»Sem zadovoljna, vidim pa, da imam še rezerv, saj nisem izvedla vseh zavojev korektno, nekajkrat mi je zdrsnilo in sem zamujala. Lahko bi bila še višje, ampak 8. mesto je dober rezultat za samozavest in nadaljevanje, poskušala se bom še bolj sprostiti in odpraviti napake,« je razmišljala Robnikova, za katero je to sezona vračanja po poškodbi kolena.

Dobro oceno ji je pripisal tudi odgovorni reprezentančni trener Janez Slivnik: »Rezultat je izvrsten, je pa bilo v njenih predstavah vidno, da ji je primanjkovalo moči, ki ji jo je pobrala bolezen pretekli teden. Prav zato je izgubila vstopnico za polfinale in tudi v dvobojih za razvrstitev se je poznalo, da ni v optimalnem stanju,« je komentiral njene nastope Slivnik, zadovoljen tudi s predstavo Hrovatove na klasičnem veleslalomu, na katerem sta si zmago razdelili Petra Vlhova in Federica Brignone, ki sta bili za stotinko hitrejši od Mikaele Shiffrin. Kranjskogorka je bila vesela predvsem zato, ker je po nizu slabih tekem vendarle odsmučala dva nastopa, kot si ju je zamislila.

»Končno! Dober občutek je to,« je dejala Hrovatova. Paralelni veleslalom sta zaznamovali novinki na stopničkah, zmagovalka Francozinja Clara Direz, za katero je bila to druga uvrstitev med deseterico v karieri, in drugouvrščena Elisa Mörzinger iz Avstrije, ki ima v svetovnem pokalu vsega pet nastopov, premierne točke za svetovni pokal je osvojila prav včeraj.
 

Iz Švice s Hadalinovim 26. mestom


Wengenski smuk, najdaljši v svetovnem pokalu, ki so ga letos zaradi obilne količine novozapadlega snega izvedli s kombinacijskega starta, je zaznamoval domačin Beat Feuz, dobil ga je tretjič v karieri, in s tem postal šele drugi smučar v zgodovini, ki je na tej prestižni tekmi slavil trikrat, z enakim dosežkom se ponaša legendarni Franz Klammer. Slovenski smukači so povsem odpovedali, iz Švice pa se reprezentanca vendarle vrača s točkami Štefana Hadalina z včerajšnjega slaloma, na katerem je bil Vrhničan 26., zadnji med uvrščenimi finalisti.

Zmaga je drugo sezono zapored pripadla Francozu Clementu Noëlu pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom in Aleksandrom Horošilovom, tekmovalcem slovenskega trenerja Janija Hladnika. Rus se je po treh sezonah vrnil na stopničke. Moška karavana se iz Švice seli v prestižni Kitzbühel, ženska pa iz Italije v Bansko, kjer se bodo dokazovale tekmovalke v hitrih disciplinah, med njimi bo dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije