NAPETI TRENUTKI

Oživljanje Eriksena: Imel je pulz, a se je to hitro spremenilo

Na stadionu je zavladala smrtna tišina.
Fotografija: Zdravniki so ga oživili, še preden so zapustili stadion. FOTO: Wolfgang Rattay Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Zdravniki so ga oživili, še preden so zapustili stadion. FOTO: Wolfgang Rattay Pool Via Reuters

Več kot 20 minut se je v soboto dogajala drama na nogometnem stadionu v Københavna. Christian Eriksen se je ob koncu prvega polčasa nenadoma zgrudil na terenu. Prvi mu je na pomoč priskočil kapetan reprezentance Simon Kjaer. Preprečil je, da bi se zadušil; ko je bil Eriksen v nezavesti, mu je iz ust izvlekel jezik in mu dajal umetno dihanje, dokler ni prišla zdravniška ekipa.

image_alt
Kardiolog o Eriksenu: On je danes umrl, čeprav za nekaj minut, ampak je umrl


Prvi mu je na pomoč priskočil kapetan Simon Kjaer. FOTO: Wolfgang Rattay Pool Via Reuters
Prvi mu je na pomoč priskočil kapetan Simon Kjaer. FOTO: Wolfgang Rattay Pool Via Reuters
Na stadionu je zavladala tišina. Do nogometaša je prvi prišel zdravnik danske reprezentance Morten Boesen, ki je opisal, kaj se je dogajalo. »Takoj ko se je zrušil, so nas poklicali na igrišče. Sicer nisem videl trenutka, ko je padel, a je bilo takoj jasno, da je kolabiral. Ko sem prišel do njega, je ležal na boku in dihal. Imel je pulz, a se je to zelo hitro spremenilo. Začeli smo oživljanje. Šlo je za fantastično in hitro prvo pomoč zdravnikov na stadionu in vseh drugih,« je povedal za danski časnik Ekstra Bladet. »Christian je bil pri zavesti že, preden smo ga odpeljali v bolnišnico, že takrat se je pogovarjal z menoj.«

image_alt
Ves svet govori o teh prizorih: kapetan miril partnerico Eriksena, ki se je boril za življenje


Bolnišnica, kjer Eriksen čaka na nadaljnje preiskave. FOTO: Hannah Mckay Reuters
Bolnišnica, kjer Eriksen čaka na nadaljnje preiskave. FOTO: Hannah Mckay Reuters
Danski nogometaši so se morali po dramatičnem dogodku zbrati in do konca odigrati tekmo. K temu jih je spodbudil tudi Eriksen, ki se jim je oglasil iz bolnišnice. A za Kjaera je bilo vse skupaj preveč, moral je zapustiti igrišče. Danski selektor Kasper ​Hjulmand je pojasnil, da ga je dogajanje globoko pretreslo, saj sta Kjaer in Eriksen zelo dobra prijatelja. Povsem iz sebe so bili tudi drugi danski reprezentanti, a kot je povedal Hjulmand, je bilo zanje nepredstavljivo, da bi šli spat ter tekmo nadaljevali naslednji dan.


Belgijci v solzah


Dogajanje na Danskem je pretreslo tudi vrsto drugih nogometašev. Selektor belgijske reprezentance Roberto Martinez je razkril, da so njegovi zvezdniki pred tekmo z Rusijo jokali, ko so gledali posnetke Eriksonovega oživljanja. Med Belgijci je več nogometašev, med njimi Thomas Vermaelen in Romelu Lukaku, ki sta Eriksenova klubska kolega pri milanskem Interju.

Eriksen medtem ostaja v bolnišnici, njegovo stanje je stabilno, njegova kariera nogometaša pa pod velikim vprašajem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije