ROKOMET

Ose krčevito brenčale, a obranile domače osirje

Rokometaši Gorenja v uvodni tekmi 3. kroga pokala EHF porazili Metalurg. V Skopju bodo branili pet golov prednosti za preboj v skupinski del tekmovanja.
Fotografija: Gorenjev Aleks Kavčič je gostom povzročal veliko težav. FOTO: RK Gorenje/Jurij Vodušek
Odpri galerijo
Gorenjev Aleks Kavčič je gostom povzročal veliko težav. FOTO: RK Gorenje/Jurij Vodušek

VELENJE – Rokometaši Gorenja so dobro opravili nalogo na uvodni tekmi tretjega kvalifikacijskega kroga pokala evropske zveze EHF. V Rdeči dvorani so Metalurg iz Skopja premagali s 24:19, na povratno tekmo, v nedeljo v Severni Makedoniji, torej nesejo pet golov prednosti. Ose so dosegle načrtovano zmago, seveda z namenom, da bi se prebile v skupinski del drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Kljub zalogi petih zadetkov Velenjčani tudi vedo, da bo v Skopju še kako vroče, Severni Makedonci znajo pritiskati, tako na tekmece kot na sodnika. Varovanci trenerja Gorenja Zorana Jovičića, ta ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika, so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, gostje so si v 24. minuti priigrali priboljšek treh golov (7:10). A slovenski pokalni zmagovalci so v končnici uvodnega dela strnili svoje vrste, v slačilnico odšli le z zaostankom –1, v drugem polčasu pa razkazali svoje rokometno znanje in učinkovitost. Matic Verdinek, na koncu je zbral šest zadetkov, je v 36. minuti ose prvič pripeljal v prednost (13:12), deset minut pozneje so Gorenjevi rokometaši prek Vlada Matanovića vodili že za šest golov (19:13).

Metalurg je po enajstih minutah brez doseženega gola, za to gre zahvala velenjski obrambi, spet zadel šele v 48. minuti, z dvema zaporednima zadetkoma se je približal na 15:19. Na koncu so si ose le zagotovile dobro zalogo za gostovanje. Najučinkovitejši domačin je bil Aleks Kavčič s sedmimi goli, vratar Aljaž Panjtar pa je v dobrih 30 minutah zbral deset obramb in prejel le devet zadetkov.
 

Niso nedolžni


»Ekipa Metalurga je izkušenejša, za seboj ima več evropskih tekem, mi tega nimamo. Menim pa, da so vse druge stvari pri nas boljše. V prvem polčasu smo razbranili njihovega čuvaja mreže, obranil je kar veliko čistih priložnosti, igrali so tudi umirjeno, na dolge napade. V drugem polčasu smo bili v obrambi boljši, v napadu učinkovitejši in na takšen način smo si priigrali prednost. V Skopje odhajamo po novo zmago, kot da je izid 0:0. To je za našo mlado in neizkušeno ekipo nova preizkušnja in želim si, da bi bila uspešna,« je menil Jovičić.

Kavčič pa je dodal: »Začeli smo malce v krču, Metalurg pa na polno in ni tako nedolžna ekipa, kot smo sprva menili. Ne bom rekel, da smo se v naših glavah slabo pripravili nanj, temveč menim, da smo v tekmo vstopili premalo agresivno, kakor bi se za domačo tekmo spodobilo. V drugem polčasu smo to popravili, bilo je še sicer nekaj napak in nezbranosti, morebiti bi lahko dosegli še kakšen zadetek več, a upam, da bo naša popotnica zadostovala za napredovanje v skupinski del tekmovanja.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije