NOGOMET

Olimpiji točka za vrh lestvice, Muri razlog za obžalovanje

V derbiju 7. kroga odlično navijaško ozračje ter remi Olimpije in Mure. Tekmo med Domžalami in Aluminijem je odplaknil močan naliv.
Fotografija: Na igrišču se je iskrilo na vse strani, derbi je ponudil dinamiko in zanimive akcije.
Odpri galerijo
Na igrišču se je iskrilo na vse strani, derbi je ponudil dinamiko in zanimive akcije.

LJUBLJANA – V Stožicah je bilo spet vse v znamenju navijačev iz Prekmurja, ki so prišli bodrit Muro v derbiju 7. kroga PLTS z Olimpijo. Med skoraj 5000 gledalci je bilo vsaj 1500 privržencev čete trenerja Anteja Šimundže, ki je znova naredila zelo dober vtis na našem največjem stadionu, a je zaradi trenutka lahkomiselnosti v obrambni igri in neumnosti strelca zadetka Luke Šušnjare izgubila vse tri točke.
Navijači Mure so v Stožicah blesteli z glasnim in športnim navijanjem. FOTO: Mavric Pivk
Navijači Mure so v Stožicah blesteli z glasnim in športnim navijanjem. FOTO: Mavric Pivk

Roko na srce, tudi Olimpija je imela priložnosti za zmago, sploh po 77. minuti, ko je Šušnjara prejel drugi rumeni karton zaradi udarjanja žoge ob prekinitvi tekme, a so varovanci stratega Safeta Hadžića tokrat odpovedali pred vrati Mure. Rezultat 1:1 (Tomislav Tomić 66.; Luka Šušnjara 53.) je realen glede na dogajanje na zelenici, a imajo črno-beli precej več razlogov za obžalovanje.
 

Šimundža: Bili smo boljši


»Za nami je odlična tekma, odprta igra, polna dinamike, veliko je bilo kakovostnih akcij. Do gola, ki smo ga prejeli, smo bili boljši, imeli smo več od igre, Olimpija pa je s svojo individualno kakovostjo to nekako reševala in držala ravnotežje. Zaradi neprofesionalne poteze Šušnjare smo se na žalost znašli v podrejenem položaju,« je ocenil Šimundža, ki je obžaloval, da so njegovi igralci v obrambni coni lahkomiselno izgubili žogo pred prejetim zadetkom.


»Tega si ne želimo, tu nočemo igrati. Toda to je stvar dozorevanja igralcev in nadgradnje v naši igri. Škoda, da se nam je to zgodilo. Sicer smo v glavnem dobro prenašali žogo iz obrambnega območja,« je dejal trener murašev.
 

Poklon navijačem


»Če bi se pogovarjali o osvojeni točki pred tekmo, bi jo sprejeli. Ob takšnem razpletu pa obžalujemo, da nismo zmagali. Žal mi je, saj smo bili dobro postavljeni in smo dobro igrali. Olimpiji smo vsilili svoj način igre, res pa je tudi, da nismo imeli izrazitih priložnosti za zadetek,« je črto pod igro varovancev potegnil Šimundža, ki še vidi rezerve v ekipi, spet pa se je poklonil navijačem: »Vrhunsko! Čeprav smo igrali v gosteh, smo se počutili zelo domače. Naših navijačev je bilo več kot Green Dragonsov, jug je bil zelo dobro popolnjen, to se je zgodilo že drugič. To je prava smer za slovenski nogomet, za našo ekipo pa je to privilegij in odgovornost hkrati.«
 

Hadžić: To je že otročje


»Bila je težka tekma, pravi derbi. Mura se je dobro pripravila na obračun z nami. Imeli smo dobre priložnosti, a smo bili spet slabi v zaključkih. Iz poraza bi lahko prišli do zmage. Menim, da smo lahko na koncu oboji vendarle zadovoljni,« je dejal trener Safet Hadžić, ki je okrcal svojo ekipo zaradi prejetega zadetka, ko je Mura izvedla bliskovit nasprotni napad po izgubljeni žogi: »V določenih trenutkih odigrajo preveč tvegano, že prav otročje, potem pa dobimo takšen gol. To je stvar izkušenj in dela, ne le talenta. Potrebnega je še veliko dela, da igralec dojame, kdaj in kje lahko tvega, kdaj pa ne.«

Ena menjava, ker niso utrujeni


Presenečenje je pomenil nastop branilca zmajev Mackyja Bagnacka, ki naj bi bil tako rekoč že dogovorjen za prestop v tujino in črtan s Hadžićevega seznama. »Bagnack se je odločil, da bo to tekmo še odigral. Najprej je govoril, da je poškodovan, potem je ozdravel, in ker je kakovosten igralec, sem ga uvrstil v prvo moštvo.«


Hadžić je opravil zgolj eno menjavo (Stefan Savić - Rok Kidrič). »Ni bilo potrebe po še enem napadalcu, svoje bi morali opraviti tudi bočni igralci. Nismo potrebovali sveže moči, saj igralci niso utrujeni, so spočiti, saj ne igramo v evropskem tekmovanju, da bi bili utrujeni. Imeli smo priložnosti za zadetek, a pri tem ne morem pomagati. Če ne bi imeli priložnosti, bi morda razmišljal o dodatni menjavi.«
 

Negotovost pri igralcih


Hadžić sicer komaj čaka, da bo konec prestopnega roka, da bo dokončno vedel, kdo bo ostal v zmajevem gnezdu. Tako bo imel zbrane igralce, ki bodo razmišljali zgolj o naslednjem treningu in tekmi v dresu Olimpije. Tu pa je še negotovost glede odhoda predsednika Milana Mandarića in prihoda novih delodajalcev, ki so za zdaj še neznanka.


»Ne moremo pobegniti od tega, igralci razmišljajo tudi o tem. S tem se sicer poskušamo čim manj obremenjevati, a je to seveda prisotno,« je bil iskren Hadžić. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije