KOŠARKA

Olimpija utonila v Krki in cvičku

Ljubljančani so sezono v ligi ABA končali na zadnjem mestu. Jure Zdovc ostaja trener tudi v drugoligaški druščini.
Fotografija: Krka je prizadejala Olimpiji boleč poraz. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Krka je prizadejala Olimpiji boleč poraz. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Jeseni so v taboru Petrol Olimpije napovedovali boj za Evropo, potihem so se spogledovali celo z evroligo. Ob vsem so pozabili na ponižnost in skromnost. Zato jih zdaj še toliko bolj boli, ker so jih dobili po glavi. Krepko in konkretno.
Krka je prizadejala Olimpiji boleč poraz. FOTO: Drago Perko
Krka je prizadejala Olimpiji boleč poraz. FOTO: Drago Perko

Olimpija je izgubila zadnjo tekmo rednega dela lige ABA in pristala na zadnjem 12. mestu, ki pelje zmaje raven nižje. Skoraj točno četrt stoletja po osvojitvi evropskega pokala v Lozani so zmaji na tleh, v luknji, ponižani in premagani.
 

Kot na avtobusni postaji


»Morda se bo slišalo čudno, a z igro svojih fantov sem zadovoljen. Na koncu takšne tekme odločajo malenkosti. Novomeščani so zadeli lahke koše, mi smo jih zgrešili, nekajkrat smo slabo odigrali tudi v obrambi. Zavedam se, da je bila to tekma za obstanek v ligi ABA, a če bi v tej sezoni fantje večkrat prikazali takšno predstavo kot v Novem mestu, morda ne bi bili v tej situaciji,« je bil dokaj miren Jure Zdovc, ki je že tretji trener Olimpije v sezoni.

Začel je Zoran Martić, nadaljeval v klubih povsem neuveljavljeni srbski trener Saša Nikitović, nazadnje pa je prišel po kostanj v žerjavico še Zdovc. Napake so bile storjene pri selekciji igralcev – ob vsem spoštovanju do Mirze Begića, a on je bistveno premalo, da bi lahko dirigiral tej ekipi na parketu. Sporni so bili prihodi in odhodi igralcev, Olimpija je zgrešila tudi pri nakupih okrepitev. Tu je klubsko vodstvo z direktorjem Romanom Liscem naredilo preveč napak in napačnih ocen.

Zmaji so se spet opekli, ker so bili primorani igrati tri tekmovanja, vključno z domačo ligo. To je zdaj sprevidela tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je dovolila klubom, da si ustrojijo nov tekmovalni sistem, v katerem bi se lahko člani lige ABA pridružili naknadno, za odsotnost pa bi nekaj plačali drugim za duševne bolečine.

Zdovc je že v Novem mestu napovedal, da ostaja trener Olimpije, pa čeprav bo ta igrala v drugi regionalni ligi. Vse bolj pa se v taboru zmajev nadejajo, da bi se regionalna liga razširila na 14 ekip, željo po igranju je izkazal grški Olympiakos. Bolj ali manj je jasno, da bo ekipa doživela totalen remont, vprašanje pa je, ali bo Zdovc nadaljeval razvoj mladih igralcev. Kar pa je za preživetje klubov v regiji ključno. Juretu so sponzorji obljubili velik proračun, okoli dva milijona evrov naj bi šlo za ekipo. Pričakovati je, da se bo poslovil Roman Lisac, saj je jasno, da z Juretom nista kompatibilna.
 

Petrov je verjel


Pa Krka? Slavilo se je, kot da so Dolenjci osvojili lovoriko! Vse emocije in frustracije so privrele na plan. Tudi spomin na vseh pet za eno žogo izgubljenih tekem, vse poškodbe in druge težave, ki so jih imeli. V noči na ponedeljek so si krkaši dali duška. »Vedeli smo, kaj vse je na kocki. Smo pa tudi verjeli. O vsem nas je prepričal trener ​Simon Petrov, ki ni nikoli obupal nad nami. Nikoli!« pa veselja ni skrival povratnik v dres Krke Jure Balažić, ki je ob koncu ključne tekme prevzel odgovornost in popeljal Krko v mirne vode lige ABA. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije