EP 2020

Nova tragedija na evropskem prvenstvu: navijač padel s tribune

Ni znano, ali gre za Hrvata ali Angleža ...
Fotografija: FOTO: Justin Tallis Pool Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Justin Tallis Pool Via Reuters

Neki navijač je med tekmo med Anglijo in Hrvaško na evropskem prvenstvu (EP) padel s tribune na beton. V težkem stanju so ga prepeljali v bolnišnico.

image_alt
Poraz Hrvaške, Sterling junak Anglije


Od uradnikov na Wembleyju so slednji poskušali izvedeti, ali gre za hrvaškega ali angleškega navijača, vendar so odgovorili, da teh informacij nimajo in da jih bo Uefa objavila, ko bo tako ocenila. Očitno se je to zgodilo na samem začetku srečanja. Navijač je po spletu nesrečnih okoliščin padel čez ograjo. Navijači v bližini so bili zgroženi, a ker je bilo na stadionu veliko hrupa, so te podrobnosti večinoma ostale neopažene za širše občinstvo. Po prvih informacijah gre za zelo hude poškodbe.


»Gledalca so oskrbeli na kraju samem in ga v težkem stanju prepeljali v bolnišnico,« so za Slobodno Dalmacijo potrdili na Wembleyju. Angleška nogometna reprezentanca je sicer v Londonu v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Hrvaško z 1:0 (0:0). Za Anglijo je zadel Raheem Sterling.

image_alt
Ves svet govori o teh prizorih: kapetan miril partnerico Eriksena, ki se je boril za življenje

image_alt
Kardiolog o Eriksenu: On je danes umrl, čeprav za nekaj minut, ampak je umrl

To pa ni edina nogometna tragedija na EP 2020. Včeraj se je danski nogometaš Christian Eriksen ob koncu prvega polčasa zgrudil na tekmi evropskega prvenstva. Ostal je živ, a po besedah kardiologa, ki je delal z njim pri Tottenhamu, ni veliko možnosti, da bo še kdaj igral nogomet.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije