Nogometaši ne dajo Safeta

Olimpija začela priprave na Slovanu.
Fotografija: Dopusta je konec tudi za zeleno-bele (na fotografiji z leve Ante Vukušić, Stefan Savić in Endri Cekici). FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Dopusta je konec tudi za zeleno-bele (na fotografiji z leve Ante Vukušić, Stefan Savić in Endri Cekici). FOTO: Roman Šipić

Prvi trening zeleno-belih nogometašev na Kodeljevem v novem letu je bil uvod v razburljivo pripravljalno obdobje, v katerem bo v ospredju razplet ali zaplet menjave upravljavcev NK Olimpija. Pod taktirko trenerja Safeta Hadžića se bo moštvo v sredo odpravilo na Čatež.

Navzven je vse videti v redu, a sestop Milana Mandarića in vzpon njegovega naslednika Thomasa Kaiserja je vse prej kot izpeljan ali dogovorjen. O skrivnostnem Nemcu nihče ne ve veliko, morda le toliko, da gre za starejšega gospoda, starega okoli 65 let, ki z nogometom nima veliko skupnega. »Kakšna uprava bo, ni moja stvar,« je bil Hadžićev pogled na klubsko menjavanje oblasti. Kratko in jedrnato je predstavil načrte.

»Za poznejši začetek priprav v primerjavi z drugimi sem se odločil zato, ker menim, da je šest tednov dovolj,« je ocenil Hadžić, ki se ne bo mogel pritoževati nad tekmeci za trening doma ali v Turčiji. Med njimi so slovita moštva, kakršna sta ukrajinska velikana Šahtar in Dinamo Kijev.
S kakšnim igralskim kadrom bo Olimpija začela sezono, je uganka tudi za trenerja.

»Še do konca meseca bo pestro, nekateri bodo odšli, drugi prišli. Želim si zadržati glavnino moštva, ker bi s tem ohranili uigranost. Moja želja je, da bi igralo čim več Slovencev,« omenja Hadžić. Novinca sta Timi Max Elšnik in Ukrajinec Taras Bondarenko, ki je nazadnje igral v Srbiji za Radnički iz Niša.
 

Kapun ali Črnic? Bliže vrnitvi Nik


Športnega direktorja Mladena Rudonje na Kodeljevem ni bilo, a trener je prepričan, da bo pravočasno pripeljal okrepitve, če bodo potrebne. Spomladi bi se lahko vrnil eden od močno pogrešanih in poškodovanih Nik Kapun ali Matic Črnic. »Bliže vrnitvi je Kapun,« je odkril najboljši trener minulega leta. Kapun se je zdravljenja tetive lotil tudi z alternativnimi prijemi.

Hadžić je bil jasen tudi v ciljih. »Ubraniti je treba prvo mesto. Aluminij je presenetil, tu je Mura, Celje je vedno pri vrhu, ampak naš največji tekmec je Maribor,« je sklenil prvi mož strokovnega štaba, ki je poleti zadel v polno, ko je pripeljal Anteja Vukušića. Prvi strelec prvenstva je z dopusta prišel razpoložen. »Spočili smo se. Počutim se odlično. Priznam, imam ponudbe, ampak najraje bi videl, da bi do konca sezone ostal pri Olimpiji,« je bil zgovoren napadalec iz Sinja.

Drugi jesenski junak Luka Menalo je kot navdušenec nad ligo NBA užival tudi v čarovnijah košarkarskega Luke Dončića. »Zaželel sem si nogometa. Odmor je bil celo predolg. Zadovoljiv bi le naslov prvaka. Seveda s trenerjem Hadžićem. Ne poznam predsednika, ki bi menjal trenerja s takšno igro in prednostjo na lestvici,« je eden od najdragocenejših igralcev morebitnemu novemu vodstvu kluba dal vedeti, da je trener nedotakljiv. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije