NOGOMET

Ni še pomladi za vijolice, rumenim pa že sije sonce

Nogometaši Maribora v dveh spomladanskih tekmah izgubili že štiri točke. Boj za vrh z Olimpijo se zapleta, Domžalčani silovito začeli drugi del.
Fotografija: Trener Maribora Darko Milanič nima razloga za zadovoljstvo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Trener Maribora Darko Milanič nima razloga za zadovoljstvo. FOTO: Tadej Regent/Delo

LJUBLJANA – Zimskim razmeram prilagojen urnik tekem nikakor ne ustreza nogometnim prvakom iz Maribora, čeprav so obe tekmi drugega dela državnega prvenstva odigrali v domačem Ljudskem vrtu. Najprej so si vijolični privoščili spodrsljaj proti sosedom iz Kidričevega, z Aluminijem so iztržili zgolj remi brez golov. V 21. krogu so gostili velenjski Rudar, knapi iz Šaleške doline pa so si v izdihljajih tekme priigrali remi 2:2. Mariborčani so v dveh tekmah izgubili že štiri točke, njihovi največji tekmeci pa so prvi tekmi dobili, tretjo pa so odigrali sinoči prav z Aluminijem v Stožicah. Zmaji so s svojim izkupičkom dodobra otežili posel Štajercem v boju za vrh. Trener Maribora Darko Milanič ima na voljo atomski, a očitno še vedno ne dovolj učinkovit napad, najbolj zanesljiva pa ni niti obramba. »Imeli smo veliko priložnosti s številnimi zaključki. Izrazitih priložnosti je bilo kot redko kdaj. Zadeli smo dvakrat, a to ni bilo dovolj. Imeli smo vse v svojih rokah, toda manjkala nam je še dodatna natančnost, da bi res dobro predstavo potrdili z zmago. Bila je takšna tekma, v kateri imaš občutek, da ti nekaj ne da, ne dovoljuje. Fantje so se dobro odzvali, popravili smo precej zadev v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Aluminiju. Na težkem igrišču smo dobro kombinirali, žal pa to ni bilo dovolj, da bi zmagali,« je razlog za flop pojasnil Milanič. V soboto bodo Mariborčani gostovali pri Ankaranu. Ali bo to v Dravogradu ali kje drugje, bo znano do jutri.

Medtem pa Domžale nadaljujejo svoj prepričljivi niz zmag iz jesenskega dela, saj so po dveh odpovedih tekem zaradi vremena prepričljivo premagale Ankaran v Novi Gorici (4:0). Rumeni želijo vodilnemu dvojcu močno dihati za ovratnik. »Stremimo k napadalni in agresivni igri. Tudi v zgoščeni seriji tekem, ki so pred nami, ne bomo odstopali od naše filozofije. Naši cilji so večplastni, vsako minuto na igrišču pa morajo fantje izkoristiti za dokazovanje. Tega se dobro zavedajo, kar se vidi tudi v njihovi energiji za delo in napredek,« je povedal trener Domžal Simon Rožman, ki že pripravlja taktični načrt za sobotni obračun z Gorico na domačem stadionu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije