DOBIL JE NOVI VZDEVEK

Neverjetno, kako spretno se je rešil Dončić (VIDEO)

Za las se je izognil trčenju z robotsko kamero.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Usa Today Uspw, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Usa Today Uspw, Reuters Pictures

Poleg tega, da je bil prvi strelec moštva Dallas Mavericks na zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone v ligi NBA, je Luka Dončić poskrbel tudi za najodmevnejšo potezo dvoboja. S hitro reakcijo se je izognil trčenju z robotsko kamero, zato je na medmrežju že dobil nov vzdevek Luka »The Matrix« Dončić.

Slovenski čudežni deček se je ob neuspešnem reševanju žoge, ki je zapuščala igrišče, ujel za ogrado ravno v trenutku, ko je proti njegovi glavi na tračnicah hitela robotska kamera. Dončić se ji je spretno izmaknil, uporabniki družbenih omrežjih pa so njegovo hitro reakcijo takoj primerjali z gibanjem filmskega igralca Keanu Reevesa v popularnem znanstvenofantastičnem filmu Matrica.



Dončić je bil s 23 točkami prvi strelec Dallasa ob zmagi proti Philadelphii. Tekma se je končala po podaljšku z izidom 118 : 115, 21-letni Ljubljančan pa v odločilnim minutah ob koncu tekme in v podaljšku sploh ni igral. Poleg 23 točk, ki jih je dosegel ob metu 9 : 16 iz igre (trojke 1 : 5), je v dobrih 26 minutah zbral še sedem skokov in šest podaj.

Ključno vlogo na tekmi je odigral 36-letni J. J. Barea, njegova menjava na položaju organizatorja igre, ki je dobro minuto pred koncem podaljška zadel trojko za 116 : 113.

Dallas bo prvo tekmo nadaljevanja sezone v Orlandu odigral v noči iz petka na soboto. Ob 3.00 po slovenskem času se bo pomeril s Houstonom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije