NOGOMET

Negotovost v šumi: je Janžeković viola?

Po derbiju 18. kroga odmevata huda spodrsljaja vratarja Aluminija. Nogometaši Maribora še naprej dihajo za ovratnik zmajem.
Fotografija: Amir Dervišević – od odpisanega do junaka v vijoličnem dresu FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Amir Dervišević – od odpisanega do junaka v vijoličnem dresu FOTO: Tadej Regent

Kako dolgo vratar Aluminija Luka Janžekovič ne bo imel mirnega spanca? V dvoboju z Mariborom, ki so ga Kidričani izgubili z 0:2 (Luka Zahović, Amir Dervišević), si je privoščil dve hudi napaki, sploh druga je bila pravo ponižanje. Pri prvem golu mu je spodrsnilo in ni mogel posredovati, drugič ga je matiral Dervišević z neposrednim udarcem iz kota. »Tokrat je napaki storil on, drugič jih bo kdo drug,« je po prvem porazu na domačem stadionu v tej sezoni ostal miren trener Aluminija Slobodan Grubor. Z razlogom, kajti Aluminij ima izkupiček nad pričakovanji, do konca jesenskega dela se bo pomeril s Taborom v Sežani in s Triglavom doma. Zanimivo bo videti, komu bo namenil položaj v vratih na preostalih dveh tekmah. Rezervni vratar Matija Kovačić napet kot puška čaka na svojo priložnost.

Milanič: Zdaj smo se povsem ujeli

Nogomet se vendarle igra za gole, ne glede na pobudo gostiteljev v igri, sploh v prvem polčasu, in njihove številne priložnosti je pred časom že odpisani Dervišević z mojstrovino poskrbel za potrditev nove zmage prvakov. Njegov šef Darko Milanič na klubski spletni strani tako znova ugotavlja: »Prinesel nam je, kar potrebujemo. Hitrejše podaje, več neposrednosti, zelo dobre prekinitve. Tokrat mu je uspelo, da v pravem trenutku zadene še iz kota, kar je tudi njegova posebnost, kakovost, ki jo ima. Pri njem je zdaj najpomembneje, da ostane zbran in trdo dela za vsako minuto, ki jo dobi.«

Po polomu s Taborom v Sežani (1:4) so Mariborčani nanizali štiri zaporedne zmage in še naprej za vodilno Olimpijo zaostajajo za dve točki. »To, kar si želimo v igri, je postalo bolj spontano, iz tega pa se zdaj še bolj poznata kreativnost, znanje, ki ga imamo kot ekipa. Nekaj časa smo potrebovali, da smo dosegli to raven. Vmes je bila velika potrošnja energije med evropskimi tekmami, tudi novi igralci so potrebovali nekaj časa za prilagajanje na zahteve, ki jih ima NK Maribor. Zdaj smo se povsem ujeli, fantje so sprejeli naše besede, ki jih ponavljamo. Včasih se je treba prilagoditi, najti je treba zagnanost, entuziazem za vsak delovni dan, sleherno tekmo. To nam uspeva, delujemo kot ekipa v pravem pomenu besede.« S takšno podobo bodo pred zimskim dopustom predvidoma brez večjih težav opravili s Triglavom doma in Rudarjem v Velenju ter hkrati čakali na spodrsljaj Olimpije v dvobojih s sosedoma Bravom v Spodnji Šiški in Domžalami v Stožicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije