NK MARIBOR

Natečaj za trenerja Maribora odprt

Simon Rožman na vijolični klopi zdržal le 23 tekem. Kot začasni trener bo ekipo vodil Radovan Karanović.
Fotografija: Simon Rožman je že bivši, Marko Šuler se še oklepa direktorskega stolčka. FOTO: Grega Wernig
Odpri galerijo
Simon Rožman je že bivši, Marko Šuler se še oklepa direktorskega stolčka. FOTO: Grega Wernig

Poskus s 24-urno preložitvijo odhoda Simona Rožmana se Mariboru v derbiju 9. kroga 1. SNL ni izšel. Motivacijska šok terapija v obliki Rožmanovega odstopa in neodstopa je prinesla nasproten učinek: Mura je v Ljudskem vrtu prišla do četrte zmage v sezoni, Maribor do četrtega poraza. Nadaljevanje je bilo predvidljivo in že napovedano: Rožman ni več trener, v novi derbi, četrtkov štajerski v Ljudskem vrtu proti Celju, bo vijolične popeljal komaj imenovani pomočnik Radovan Karanović.

Sosledje dogodkov je logično napovedoval Rožmanov sestop, ki je imel povsem enak scenarij kot pri »sporazumnih koncih« pri Celju, Domžalah in Rijeki (»Ekipi ne morem več pomagati.«). Če ne drugega, je Rožman pokazal, da ni naiven in ve, kako se streže stvarem, ki jim v slačilnici in na igrišču ni več kos.


Z bilanco 23 tekem, po deset zmag in porazov, trije neodločeni izidi z razliko v golih 29:30 in šesto mesto na prvenstveni lestvici 38-letni Štorčan ne bo prav v vrhu trenerjev v 61-letni zgodovini kluba izpod Kalvarije. Z veliko teoretičnega znanja in govorniških spretnosti je znal skriti marsikatero slabost in tudi dejstva: od Celja in Domžal je šel, ko je bil zadnji, pri Rijeki pa je prav tako zabredel v rezultatsko krizo in se spretno umaknil. Maribor je že četrti klub v nizu, ki postavlja Rožmanovo sijočo medijsko podobo v nekoliko temnejšo podobo.

Rožman je le ena figura na nogometni šahovnici, ki se je letos pridružila že padlim kmetom v podobi Maura Camoranesija (po njem je šlo vse le še navzdol) in Saše Gajserja, Maribor pa vse manj spoštovana in uspešna kraljevska institucija, ki išče pot iz športne krize. »Gremo naprej. Obrniti moramo nov list in vse misli usmeriti k naslednjemu izzivu. Do nadaljnjega bo vodil moštvo Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na trenerskem stolčku. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kakovost. Storili bomo vse, da bomo rezultatsko krivuljo spet obrnili navzgor in začeli novo zgodbo,« je pogled v bližnjo in daljno prihodnost usmeril športni direktor Marko Šuler, ki se prav tako srečuje z ostrimi kritikami in ni v varni vlogi kadrovskega vodje športne politike.


O drugi, ki jo prej ali slej čaka še očiščenje, bo odločal kdo drug iz mariborskega kroga vrhovnikov: mestnih, gospodarskih ali političnih?
Pred Karanovićem in Mariborčani so peklenski dnevi, saj je težko verjeti, da bi nekdo drug sprejel vijolično vabilo pred koncem niza derbijev: v četrtek bodo gostili Celjane, v nedeljo gostovali v Domžalah, za konec pa bo v soboto (2. oktobra) v LV prišla Olimpija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije