ATLETIKA

Naša atletinja po novem v družbi evropske prvakinje

Maruša Mišmaš Zrimšek po novem z nemškim trenerjem.
Fotografija: Naredila je nov korak na svoji športni poti. FOTO: Peter Kastelic/AZS
Odpri galerijo
Naredila je nov korak na svoji športni poti. FOTO: Peter Kastelic/AZS

Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek se je razšla s trenerjem Tevžem Korentom, s katerim sta skupaj trenirala šest let, je državna rekorderka na 3000 m zapreke zapisala na svoji spletni strani oziroma blogu. Zdaj bo trenirala pod vodstvom Nemca Wolfganga Heiniga, ki je tudi trener najboljše nemške atletinje na tej razdalji Gese Felicitas Krause.

Slednja je dvakratna evropska prvakinja na 3000 m zapreke, z EP ima še bron, na svetovnih prvenstvih je osvojila dve bronasti odličji. Mišmaš Zrimškova je pred šestimi leti s Korentom začela sama trenirati, postopoma pa se jima je pridružilo vedno več novih članov. Skupina zdaj vključuje že več kot 15 atletov. »V teh letih sem dosegla svoje najboljše rezultate v karieri, številne rekorde, nastopala v finalih evropskih in svetovnih prvenstev ter zasedla šesto mesto na olimpijskih igrah. Tevžu bom večno hvaležna za vse, kar je storil zame v teh letih. Brez njega danes ne bi bila, kjer sem,« je na svojem blogu zapisala 28-letnica.

Višinske priprave v Keniji

A po številnih razočaranjih zaradi poškodb, bolezni in diskvalifikacij, je zapisala, se je mentalno vedno težje pobirala, zato je prišel čas za menjavo trenerja. Korent je to tudi predlagal njenemu možu Mateju Zrimšku. Grosupeljčanki tako ni preostalo drugega, kot da si poišče trenerja ali skupino v tujini. S Heinigom je že opravila nekaj treningov, a bo vseeno do konca novembra še trenirala sama doma. Decembra se bo za dva tedna pridružila skupini v Frankfurtu, januarja pa bo odpotovala na višinske priprave v Kenijo. »Ta sprememba mi je omogočila, da gledam naprej in se veselim izzivov, namesto da sem žalostna zaradi izgubljenih priložnosti v preteklosti,« je sklenila atletinja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije