NOGOMET

Nardin: Olimpije ne vodi Mandarić, ampak ljudje okrog njega

Pogajanja med predsednikom Olimpije in italijanskim poslovnežem o prevzemu kluba so končana.
Fotografija: Gabriele Nardin, kupec nogometnega kluba Olimpija. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Gabriele Nardin, kupec nogometnega kluba Olimpija. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – V vročem dopoldnevu sta se italijanski poslovnež Gabriele Nardin, ki zadnji dve leti živi v Izoli, in njegov zaupnik, nekdanji slovenski reprezentant Alfred Jermaniš, srečala z novinarji treh medijskih hiš, da bi pojasnila razplet pogajanj s predsednikom Nogometnega kluba Olimpija Milanom Mandarićem o prevzemu upravljanja ljubljanskega kluba.

Neprijetno presenečenje

Gabriele Nardin, kupec nogometnega kluba Olimpija. FOTO: Jože Suhadolnik
Gabriele Nardin, kupec nogometnega kluba Olimpija. FOTO: Jože Suhadolnik
Kot smo poročali, se je Mandarić prenehal pogajati z Nardinom, saj je posumil, da ne gre za dovolj resnega vlagatelja, ki bi mu omogočil, da iz Olimpije odide vsaj s povrnjenimi stroški in z zagotovilom, da bo klub v prihodnje posloval stabilno.

»Neprijetno sem presenečen nad razmišljanjem Mandarića o meni, slabo sem se počutil, ko sem videl, da me ima za prevaranta. Ne vem, zakaj tako grobe besede o meni. Sicer menim, da Olimpije ne vodi Mandarić, ampak ljudje okrog njega. Upal sem, da se bo ogradil od tega, toda zdaj sploh ne komunicirava,« je dejal Nardin. Dodal je: »Če se je Mandarić pripravljen pogovarjati z normalnim besednjakom in v mirnem tonu, sem pripravljen nadaljevati pogajanja.«

Končana zgodba

Toda to je malo verjetno, sploh po objavi našega članka, da se Mandarić zdaj intenzivno pogaja s poslovneži iz Nemčije. »Menim, da so se naše poti razšle, Mandarić se verjetno pogovarja z drugimi interesenti. Menim, da je naša zgodba najverjetneje končana. Sam dopuščam možnost, da v Sloveniji najdem sogovornike in partnerje v kakšnem drugem klubu,« je pojasnil Nardin.

Znižana ponudba, zamik plačila

Spomnimo, Mandarić je od Nardina pričakoval šest milijonov evrov plačila za prevzem vodenja Olimpije. Italijan je najprej ponudil plačilo v dveh obrokih po tri milijone evrov, a je plačilo prvega obroka od junija trikrat zamaknil. Mandarić ni imel več potrpljenja, prav tako ga niso prepričale bančne garancije, ki jih je ponudil Nardin. Medtem je ta še spremenil ponudbo, ki bi pomenila precej manj zaslužka za Mandarića, in morebitno sodelovanje je padlo v vodo.

O podrobnostih pogajanj med Mandarićem in Nardinom ter ponudbi in načrtih drugega v Sloveniji boste lahko več prebrali v ponedeljkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije