SZS

Na trenerski tržnici še vedno živahno

Ilka Štuhec se pogovarja predvsem s strokovnjaki iz tujine. Na SZS bodo o kadrovskih spremembah spregovorili danes.
Fotografija: Danes bo jasno, ali se bo Janez Slivnik vrnil v slovensko smučanje. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Danes bo jasno, ali se bo Janez Slivnik vrnil v slovensko smučanje. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Sezona za svetovni pokal v alpskem smučanju se je resda končala pred tremi tedni s finalom v Andori (tudi s slovenskim pečatom – Žan Kranjec je tekmovalno zimo sklenil s tretjim mestom na zadnjem veleslalomu), vendar v smučarskih taborih še ni prišel čas za počitek.
Danes bo jasno, ali se bo Janez Slivnik vrnil v slovensko smučanje. FOTO: Tomi Lombar
Danes bo jasno, ali se bo Janez Slivnik vrnil v slovensko smučanje. FOTO: Tomi Lombar

Zadnji treningi, spomladansko smučanje, se odvijajo prav zdaj. Slovenska reprezentanca, ki te dni vadi v Bolgariji, bo sezono uradno sklenila konec tedna, ko se bo vrnila domov in za nekaj časa pospravila opremo.
Rokave so v tekmovalnem finišu zavihali tudi na sedežih zvez, na trenerski tržnici je ta čas še vedno zelo živahno.

Na trgu je Burkhard Schaffer, ki je nekoč vodil slovensko moško smukaško reprezentanco, nazadnje je delal v Kanadi, Charly Pichler ni več trener Tine Weirather, ki na novo sodeluje z Mathiasom Brikerjem, John McBride je končal sodelovanje z ameriško moško ekipo za hitre discipline, Andy Evers pa s Švicarji, v primežu kritik se je znašel vodja moške norveške reprezentance Christian Mitterer ...
 

Ilka ne razkriva, h komu se nagiba


Svojo novo ekipo po končanem sodelovanju s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum sestavlja prvo ime slovenskega alpskega smučanja Ilka Štuhec. Za trenerski položaj se pogovarja predvsem s strokovnjaki iz tujine. H komu se najbolj nagiba, Mariborčanka še ne razkriva. Pospešeno se dogovarjajo tudi vodilni na Smučarski zvezi Slovenije, ki bodo na današnji novinarski konferenci razgrnili menjave oziroma okrepitve.

Krmilo ženske reprezentance naj bi prevzel Janez Slivnik, ki je največji pečat rezultatsko pustil na začetku svoje trenerske poti, ko je vodil ekipo, v kateri sta bili tudi Ana Drev in Tina Maze, ki je v času njegovega službovanja v tej vlogi dosegla pet zmag v svetovnem pokalu. Nazadnje (od sezone 2014/15) je delal z Avstrijci.

Njegov največji uspeh pri severnih sosedih je bil naslov svetovnega podprvaka v veleslalomu Rolanda Leitingerja v St. Moritzu 2017. Slivnikovi tekmovalci v rdeče-belo-rdečem taboru so se soočali s poškodbami, podoben izziv pa ga čaka tudi, če bo nastopil kot vodja slovenske ženske ekipe – prvo ime Meta Hrovat namreč okreva po operaciji gležnja, Tino Robnik čaka artroskopija kolena, Ana Drev je bolniško odsotna zaradi strgane sprednje križne vezi v kolenu, počenih obeh meniskusov in natrgane stranske vezi, med zdravimi sta le Ana Bucik in Maruša Ferk, ki pa svojih priložnosti v ravnokar končani sezoni nista izkoristili. Ga je vodstvo alpincev prepričalo, da se bo lotil tega izziva? 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije