KOLESARSTVO

Na Touru štejejo žrtve, žensko s transparentom bodo tožili (VIDEO)

Dva Pogačarjeva ekipna kolega sta poškodovana.
Fotografija: Pogačarjev pomočnik Marc Hirschi si je izpahnil ramo. FOTO: Anne-Christine Poujoulat, Reuters
Odpri galerijo
Pogačarjev pomočnik Marc Hirschi si je izpahnil ramo. FOTO: Anne-Christine Poujoulat, Reuters

Po dramatični prvi etapi na dirki po Franciji štejejo žrtve dveh množilnih padcev. Na tleh sta se znašla tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič. Slednji naj bi čutil bolečine v rami, sicer pa nista utrpela hujših poškodb.

image_alt
Drama že v prvi etapi: padla tudi Roglič in Pogačar


Je pa drugače v njunem taboru, še zlasti je drugi padec, šest kilometrov pred ciljem, prizadel ekipo UAE Emirates, Pogačar ima tako namreč kar nekaj poškodovanih pomočnikov. Še zlasti grdo sta padla Američan Brandon McNulty in Švicar Marc Hirschi, ki si je izpahnil ramo, njegov nastop v nedeljo pa je vprašljiv. V ekipi Jumbo-Visma so na pregled v bolnišnico poslali Seppa Kussa in Mika Teunissena, a hujših poškodb vendarle naj ne bi imeli.

Etape sicer niso končali Nemec Jascha Sütterlin, Litovec Ignatas Konovalovas in Francoz Cyril Lemoine, ki je pristal v najbližji bolnišnici. Eden največjih nesrečnikov je tudi član ekipe Movistar Marc Soler, ki je v cilj prišel prav zadnji, s 24-minutnim zaostankom in obema zlomljenima komolcema in je kajpak že končal dirko.



»Tožili bomo žensko, ki se je neprimerno obnašala,« pa so sporočili organizatorji, v zvezi z nespametno potezo ene od navijačic, ki je s transparentom tudi povzročila padec Rogličevega kolega Tonyja Martina in z njim polovico karavane. »To bomo storili zato, da tista peščica, ki počne neumnosti, ne bo uničila Toura za vse druge.« Po pisanju časnika Ouest France je ženska, odgovorna za padec in poškodbe nekaj navijačev, zbežala.

Na twitterju so sicer tudi številni kolesarji objavili televizijski posnetek hitre reakcije ene od navijačic ob trasi. Ko je videla, da kolesarji letijo proti njej, je zagrabila svojega otroka, z njim zgrmela v grmovje, vendarle preprečila trčenje. Označili so jo za junakinjo dneva in kandidatko za mater leta.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije