1. SNL

Na Štajerskem je Celje še gospodar

Maribor v 31. krogu 1. SNL drugič izgubil s Simonom Rožmanom. Celje in Agron Šalja sta takoj zgradila most uspešnega sodelovanja.
Fotografija: V celjskih vratih je veteran Matjaž Rozman opravil svojo nalogo tako, kot jo je moral – brez napak. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
V celjskih vratih je veteran Matjaž Rozman opravil svojo nalogo tako, kot jo je moral – brez napak. FOTO: Blaž Samec

Samo čudežni igralni in rezultatski zasuk v zadnjih petih krogih lahko Maribor še zapelje do 16. naslova državnega prvaka. Po porazu v 31. krogu v štajerskem derbiju v Celju z 1:2 in visoki zmagi Mure v Novi Gorici s 5:1 so vijolični bliže srditi bitki za ubranitev naslova podprvaka. V Sežani je Tabor ustavil zmagoviti nalet Domžal in jih najbrž izločil iz boja za vrh in za neposredno uvrstitev v Evropo skozi prvenstvo.


V tekmi brez stresov in golov sta Koper in Bravo razočarala. Maribor in Simon Rožman sta še na različnih bregovih, Celje in Agron Šalja sta tako rekoč takoj zgradila most uspešnega sodelovanja. Česar koli se je četrti trener Mariborčanov v tej sezoni lotil, se ni izšlo tako, kot si je želel, glavna težava pa ostaja prvi polčas in izbira začetne enajsterice.

Razen dvoboja v Šiški, kjer so vijolični prišli do edine zmage pod Rožmanovim vodstvom in po velikem darilu v drugem polčasu sodnika Nejca Kajtazovića, zaradi česar je Kranjčan za krajši čas v suspenzu, so bili slabši ali usodni prvi polčasi. Tudi v štajerskem derbiju so Mariborčani prevzeli vajeti igre v svoje roke v drugih 45 minutah in po zaostanku ter po Rožmanovih menjavah, ko sta v igro vstopila režiserja izenačujočega gola, strelec Rudi Požeg Vancaš in podajalec Rok Kronaveter.


Toda namesto nagrade za veliko boljšo predstavo so bili kaznovani za res slabo obrambno akcijo Špira Peričića in Ilije Martinovića, ki je že v prvem polčasu nespretno dosegel avtogol, v zadnjih minutah. V obdobju, ko so bili Celjani praktično na pragu poraza.

Uporabil trdo roko

»Mislim, da smo bili že v prvem polčasu bliže golu, prejeli pa smo ga iz prekinitve. V drugem polčasu smo si priigrali štiri, pet priložnosti, a smo bili na koncu kaznovani za nerazumljivo napako obrambe. Zaslužili smo si več, a kar zadeva igro, ta je v tem trenutku naš maksimum. Vdali se še ne bomo, dovolj tekem je še do konca. Igrišče vedno vse pokaže, črto bomo potegnili na koncu,« je optimistično držo ohranil Rožman, ki je sredi tedna poskušal predramiti moštvo tudi s trdo roko, saj se je do konca sezone že odrekel Amirju Derviševiću in Alexandruju Cretuju.


Nekdanji celjski trener lahko zavida novemu tekmecu in kolegu Šalji. Ljubljančan je na celjskem trenerskem stolčku štartal sanjsko. Po pokalni zmagi je Celje še drugič letos in za drugo ligaško zmago v dvanajstih tekmah premagalo Mariborčane. »V drugem polčasu je bil Maribor boljši, borili smo se, kot smo se lahko, a smo iztržili za nas res ugoden izid,« je priznal trpljenje Šalja, ki je takoj vzpostavil pravo razmerje sil v začetni enajsterici, česar njegov predhodnik Jiři Jarošik ni znal. Napadalna trojica Luka Kerin, Filip Dangubić, Ivan Božić je bila nevarna, zimski novinec Ester Sokler in Mićo Kuzmanović pa junaka s klopi za rezervne igralce. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas