ROKOMET

Motor odpovedal v Zlatorogu, sledi purgersko društvo

Rokometaši Celja vknjižili drugo zmago v letošnji ligi prvakov. V boju za osmino finala jih čakata ključni tekmi proti Zagrebu.
Fotografija: Tudi krožni napadalec Kristjan Horžen je z zadetkom prispeval v mozaik celjske zmage. Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Tudi krožni napadalec Kristjan Horžen je z zadetkom prispeval v mozaik celjske zmage. Foto: Jure Eržen

CELJE – Motor mora na popravilo, ni namreč prepeljal celjskih ulic. Odpovedal je v Zlatorogu, rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu skupine B lige prvakov s 33:28 (18:14) premagali ukrajinski Motor iz Zaporožja in vknjižili drugi par točk v letošnjem tekmovanju. Tako so si priigrali boljše izhodišče v boju za uvrstitev v osmino finala lige prvakov; za to je potrebno najmanj šesto mesto, ki ga s štirimi točkami trenutno zaseda prav Celje.

Zagreb ima tri, Motor dve, vodi pa Paris Saint-Germain (12 točk) pred Szegedom (10), Nantesom in Flensburgom, oba imata po šest točk, peti pa je Skjern s petimi. Varovance trenerja Tomaža Ocvirka zdaj čakajo tri ključne tekme; dve z večnim in ogorčenim tekmecem Zagrebom, v soboto v hrvaški metropoli in 18., v nedeljo, v Celju, 25. novembra pa se gre v goste k težki rokometni industriji v Zaporožje.

Tudi krožni napadalec Kristjan Horžen je z zadetkom prispeval v mozaik celjske zmage. Foto: Jure Eržen
Tudi krožni napadalec Kristjan Horžen je z zadetkom prispeval v mozaik celjske zmage. Foto: Jure Eržen

Knežji rokometaši so proti mednarodno pisani zasedbi iz Ukrajine vodili skoraj vso tekmo, Motor je malce pospešil le v drugem polčasu in se v dveh primerih približal na zadetek zaostanka. A na krilih odličnega vratarja Klemna Ferlina, nanizal je kar 17 obramb, so gostitelji dvoboj uspešno privedli do zmagovitega konca. V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Francoz William Accambray s sedmimi goli. Tilen Kodrin jih je prispeval šest, pri Motorju je mrežo največkrat, in to desetkrat, zadel Litovec Aidenas Malašinskas.
 

Izjemno vzdušje


Domači trener Tomaž Ocvirk je bil, po Flensburgu, seveda zadovoljen z drugo letošnjo zmago v elitnem tekmovanju. »Veliko lažje in lepše je biti zmagovalec. Tokrat smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato tudi čestitam fantom. Izkoriščali smo njihovo menjavo igralcev pri prehodu iz napada v obrambo in s številnimi menjavami držali visok ritem igre. Vedeli smo, da bo prišel tudi padec v naši igri, kar se nam je dogodilo v drugem polčasu. A fantje so ves čas verjeli v zmago in v svoje sposobnosti ter na koncu točki tudi zanesljivo pripeljali na naš račun,« je odleglo domačemu strategu.

»Celotna ekipa je od prvega žvižga sodniškega para verjela v končno zmago. Hvala tudi številnim gledalcem v Zlatorogu, saj so pričarali izjemno vzdušje in nam v drugem polčasu, ko smo padli v igri, veliko pomagali, da smo se pobrali. A kot sem dejal, ves čas smo verjeli v zmago in jo tudi dosegli,« je celjske gledalce in navijače, v Zlatorogu se jih je zbralo 3900, pohvalil Klemen Ferlin. Trener Motorja Nikolaj Stepanec pa je lahko le ugotavljal:

»Vse skupaj bi razdelil na dva dela, prikazali smo dva obraza. Začetka obeh delov sta bila dobra, v prvem smo dobro igrali do približno 18. minute, nato pa storili preveč napak in Celje je pobegnilo. Tokrat ni šlo nič v naš prid, in tudi v drugem delu, ko smo lovili gostitelje, smo naredili preveč napak.« Ukrajinski proizvajalec motorjev za letala in helikopterje ter industrijskih plinskih turbin je za Celjani, zdaj se bo preklopilo na plin, tekmec je Prvo plinarsko društvo Zagreb. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije