NOGOMET

Mladi gorenjski orli okrepljeni v pomlad

Nogometaši Triglava iz Kranja pogumno v boj za obstanek. Trener Dejan Dončić razkriva, da prihajajo trije novinci.
Fotografija: Dejan Dončić na klopi kranjskega Triglava prestaja krstno sezono med prvoligaši, v teh dneh išče še dve okrepitvi. FOTO: NK Triglav
Odpri galerijo
Dejan Dončić na klopi kranjskega Triglava prestaja krstno sezono med prvoligaši, v teh dneh išče še dve okrepitvi. FOTO: NK Triglav

LJUBLJANA – Pred največjim izzivom v trenerski karieri je letos prav gotovo Dejan Dončić, strateg kranjskega Triglava, ki je vodenje orlov prevzel lani poleti po kar 13-letnem uspešnem delovanju v mladinskem pogonu Domžal. »Super je, pravilno sem se odločil. V tej vlogi se počutim odlično,« je dejal 46-letni strokovnjak po 19 tekmah na prvoligaški sceni. Danes in jutri bo s kolegi iz vse države potrjeval licenco na trenerskem seminarju na Obali, medtem pa bodo njegovi varovanci končali testiranja, za katera so se od torka ogrevali na uvodnih treningih.

Prva okrepitev Crnov

Triglav spomladi čaka krčevit boj za obstanek v elitni druščini, obeta se nadaljevanje troboja z velenjskim Rudarjem in Krškim. Pogled na spodnji del lestvice razkriva naslednje stanje: 8. Rudar 18 točk, 9. Triglav 16, 10. Krško 15. »V prvi vrsti moramo gledati nase, poskrbeti moramo zase. Na prvem mestu je trdo delo, to ves čas ponavljam svojim igralcem. Kakovostno moramo oddelati priprave, vsak trening posebej in podobno še vsako tekmo. Ne smemo se obremenjevati s tem, kaj se dogaja v Velenju ali Krškem, seveda pa bomo imeli na voljo vse potrebne podatke o tekmecih,« da vedeti Dončić, ki je v slačilnici že pozdravil prvega novinca, 28-letnega bočnega napadalca Ivana Crnova, ki ima bosanski in hrvaški potni list, jeseni pa je nosil dres Krupe, prvoligaša iz BiH.

Preveč napak v obrambi

»Nujno se moramo okrepiti s še dvema izkušenima igralcema na položajih osrednjega branilca in defenzivnega vezista. V ospredju bo nogometna kakovost, a hkrati pozitiven značaj, s katerim bosta lahko prevzemala vlogi vodij mlajših igralcev. Imamo namreč le tri, štiri igralce, starejše od 22 let, vsi drugi so potencialni kandidati za reprezentanci U-21 in U-19. Ob izkušenih okrepitvah se bodo mlajši hitreje in bolje razvijali. Potrebujemo novince, ki so bili jeseni v tekmovalnem pogonu in ki se bodo hitro prilagodili na naše okolje in sistem dela,« je pojasnil Dončić, ki največjo slabost v jesenskem delu državnega prvenstva vidi v preštevilnih napakah v obrambni vrsti, ki so jih zakrivili različni igralci.

Doma so pregoreli

Triglavani so bili šibki na domačem stadionu, na katerem so osvojili vsega šest točk za dve zmagi, v gosteh pa so ob dveh zmagah še štirikrat remizirali. »Nimam pravega odgovora, zakaj smo bili doma tako skromni. Morda so igralci hoteli pokazati nekaj več navijačem, pa so pregoreli v želji. Popuščala nam je zbranost v igri, nismo bili tako kompaktni kot v gosteh. Način igre, h kateremu težim, je tisti z našega gostovanja v Murski Soboti v zadnjem jesenskem krogu, ko smo proti Muri iztržili remi 0:0,« je še razkril Dončić, ki bo v pripravljalnem obdobju z gorenjskim Bayernom, kakor najbolj vneti privrženci tudi imenujejo Triglav, teden dni v Umagu, na programu pa imajo skupno 11 pripravljalnih tekem. Navijači orlov vneto pričakujejo, da bodo spomladi vidni napredek med drugim pokazali Tom Žurga, Tilen Mlakar, Drilon in Egzon Kryeziu, medtem ko šefa Dončića najbolj zanima celovita nadgradnja v igri moštva, kar bi na površje potisnilo tudi najboljše posameznike. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije