HOKEJ

Mitja Šivic naslednik Rodmana

Na Jesenicah končno rešili uganko o novem trenerju. Kmalu izredna občinska seja o prihodnosti hokeja.
Fotografija: Jeseniške hokejiste bo odslej vodil nekdanji reprezentant Mitja Šivic. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jeseniške hokejiste bo odslej vodil nekdanji reprezentant Mitja Šivic. FOTO: Roman Šipić

JESENICE – Končno! Čeprav julij ni hokejski mesec, v Zgornjesavski dolini med rednimi spremljevalci utripa iz lednih dvoran ne mine dan, ko se pogovori ne bi sukali okrog jeseniškega kluba. Zdaj je javnost le izvedela, da bo moštvo odslej vodil Mitja Šivic, kapetan pa bo še naprej Andrej Tavželj.

Železarji so v zadnji zimi ostali brez domačih lovorik, ponovili pa so uvrstitev v polfinale alpske lige (AHL). Njihovi največji tekmeci, ljubljanski zmaji, so jih ob naslovu državnih prvakov, pokalnih zmagovalcev in povrhu še najboljših v AHL prehiteli, hkrati so pogumneje spregovorili o izzivu naslednje sezone. Iz Tivolija je bilo celo slišati namige o vstopu v ligo EBEL, a ta še naprej zavoljo draginje ostaja nedosegljiva za slovensko klubsko sceno. A v Ljubljani so se podpisali pod možnost ponovitve visokih ciljev v AHL, v kateri bodo v novi sezoni igrali vnovič tudi jeseniški hokejisti. Pri teh ni več uganke okrog novega trenerja, odkar se je iz Gorenjske na madžarski sever v Miskolc preselil Marcel Rodman.

Nasledil ga bo Mitja Šivic, 40-letnik, doma iz Dobrega Polja, vasi med Kranjem in Radovljico, kjer so imeli otroci radi hokej in so tako v sosednjih Podbrezjah poleg novega jeseniškega trenerja cenjeni športniki postali tudi Jurij in Boštjan Goličič ter nazadnje Žiga Jeglič.
 

Želi si, da bi ga kdo zamenjal


Ko pa gre za uveljavitev na slovenskih ledenih ploskvah, jo je nekdanji reprezentant Šivic dosegel v Olimpijinem zeleno-belem dresu, selitev v Francijo pa je botrovala tako zabijanju golov na tujem kot temeljitemu delu na trenerski klopi.

»Ko je bilo jasno, da se bo Mitja vrnil v domovino, sem si takoj želel, da bi postal naš trener, saj je v Franciji deloval v podobnih razmerah, torej v klubu z nizkim proračunom, a hkrati paleto mladih igralcev. Proti bogatejšim je bil konkurenčen,« je poudaril predsednik jeseniškega kluba Anže Pogačar. Že dolgo si želi, da bi ga v tej vlogi kdo zamenjal in odprl vrata še katerega od morebitnih pokroviteljev, a za zdaj spremembe na vrhu v Podmežakli še ni.

Občni zbor načrtujejo za naslednji mesec, 1. avgusta se bodo sicer začele priprave moštva, po testiranju bo štiri dni pozneje sledil prvi trening na ledu, prihodnost kluba pa bi prav lahko krojila tudi izredna seja občinskega sveta, ki jo bodo predvidoma pripravili med 20. in 30. julijem. Takrat bodo namreč razpravljali zgolj o hokeju oziroma o tem, kako naj bi lokalna skupnost ustrezno podprla panogo, ki je ponesla ime Jesenice v širni svet.

Premiera nove sezone bo v Podmežakli v petek, 16. avgusta, proti madžarskemu moštvu iz Dunaujvarosa, sledil bo nastop železarjev na blejski poletni ligi, pri klubu pa se dogovarjajo še za tri pripravljalne tekme.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije