NOGOMET

Milanič: Prava energija, gremo po naslov prvaka!

Narašča temperatura pred nogometnim derbijem med Mariborom in Olimpijo. Vijolični bodo imeli na voljo vse adute, Ljubljančani spet brez Asmirja Suljića.
Fotografija: Trener Maribora Darko Milanič pričakuje novo veliko zmago vijoličnih v derbiju proti zeleno-belim. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Trener Maribora Darko Milanič pričakuje novo veliko zmago vijoličnih v derbiju proti zeleno-belim. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Čeprav sobotni derbi med nogometaši Maribora in Olimpije nima posebne rezultatske teže, dvoboj vzbuja posebne navijaške strasti in pričakovanja. V Ljudskem vrtu bi radi doživeli čago ob potrditvi naslova državnega prvaka, medtem ko bi Ljubljančani z užitkom preložili štajersko veselico v naslednje dni.
Trener Maribora Darko Milanič pričakuje novo veliko zmago vijoličnih v derbiju proti zeleno-belim. FOTO: Mavric Pivk
Trener Maribora Darko Milanič pričakuje novo veliko zmago vijoličnih v derbiju proti zeleno-belim. FOTO: Mavric Pivk

Vsekakor pa se obeta nogometni praznik s polnimi tribunami, kar vodilni možje slovenskega nogometa še kako pogrešajo, ko gre za prvoligaško tekmovanje. Vse preveč je namreč tekem, na katerih se zbere od 300 do 500 gledalcev, kar ni najboljši izkaz za najpriljubljenejši šport, ko gre za njegov status na sončni strani Alp.

»Za igralce, klub in naše navijače bo tekma izjemnega pomena. Energija bo prava, o tem ni treba dvomiti, in gremo po naslov! Dovolj bo časa med tednom za temeljite priprave. Čaka nas ena nova zgodba derbijev, v kateri imamo ob prednosti na lestvici nadzor nad položajem, in bomo naredili vse, da bi slavili skupaj z navijači,« napoveduje trener Maribora Darko Milanič.


Na voljo bo imel vse najmočnejše adute, pod Kalvarijo ničesar ne bo prepuščeno naključju za veličastno zmago. Štajerci nočejo dovoliti, da bi jim zeleno-beli pokvarili veselje in tudi pripravo za pokalni finale 30. maja v Celju. Vijolični hočejo dvojno krono, to zanje edino šteje.
 

Vprašljiv tudi Brkićev nastop


Olimpija po zmagi nad Triglavom neobremenjeno in hkrati z rahlo negotovostjo pričakuje večni derbi. Ni res, da zmaji nimajo česa izgubiti, saj derbi ni tekma kot druge, hkrati pa je pomembna psihološka priprava ekipe za ubranitev pokalne lovorike. Ljubljančani bodo preostanek sezone odigrali brez Jucieja Lupete, Jana Gorenca in Matije Burina, ki jih zaradi poškodb čaka daljša rehabilitacija.

Roko na srce, ne gre za nosilce igre, tako da trener Safet Hadžić glede njih nima izgovorov pri sestavi ekipe. Bolj ga skrbi, ker ne bo igral kreativni Asmir Suljić zaradi rumenih kartonov (izpustil bo že drugi derbi), zaradi poškodbe je vprašljiv tudi nastop vezista Gorana Brkića.


»V soboto bomo naredili vse za zmago. Imamo potrebno kakovost, igrati pa moramo podobno kot v zadnjem dvoboju s Triglavom,« meni prvi zvezdnik zeleno-belih Rok Kronaveter, ki naskakuje naslov prvega golgeterja lige. »S tem se ne obremenjujem. Seveda je dobro, da dosegaš gole, vendar so najpomembnejše zmage,« pravi Mariborčan v dresu Olimpije, ki bo spet razvnemal strasti v svojem rojstnem mestu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije