SLOVO

Messi v solzah: Vrnil se bom

Zvezdnik Barcelone je na novinarski konferenci potrdil, da odhaja. Pripravljen je bil na 50-odstotno znižanje plače, a tudi to ni bilo dovolj.
Fotografija: Takoj je bruhnil v jok, nato se je zbral in okoli 30 minut odgovarjal na vprašanja. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Takoj je bruhnil v jok, nato se je zbral in okoli 30 minut odgovarjal na vprašanja. FOTO: Albert Gea/Reuters

Na odru pred zbranimi soigralci, nekaj legendami, družino in mediji je Lionel Messi zajokal že pred prvim stavkom. Pred očmi svetovne javnosti je dokončno potrdil, da se je končalo 21-letno popotovanje, ki je bilo daleč najtrofejnejše v klubski zgodovini. Argentinec je, ko je prišel na oder, že pred prvimi besedami zajokal, robček pa mu je iz prve vrste v družbi sinov podala žena Antonella Roccuzzo.

»Ne vem, če bom lahko govoril,« je uspelo izdaviti Messiju. »V zadnjih dneh sem veliko razmišljal o tem, kaj bi rekel, a se res ne morem spomniti ničesar. Zelo mi je težko, na to nisem pripravljen,« je nadaljeval argentinski as, ki je v Kataloniji dvignil kar 35 trofej. Vse so mu včeraj delale družbo na odru.

»Po 21 letih zdaj odhajam z ženo in s svojimi tremi malimi katalonskimi Argentinci. Otrokom sem obljubil, da odhajamo le za nekaj časa in da se bomo po nekaj letih vrnili, saj je to naš dom. Zgodilo se je veliko lepih, a tudi slabih stvari. Vse to mi je pomagalo napredovati,« je nadaljeval 34-letni nogometaš.
 

Najtežji trenutek


Zatrdil je, da je privolil v 50-odstotno znižanje plače in da je skupaj s predsednikom Joanom Laporto menil, da težav s pravili La lige ne bo. Toda Barceloni se je zalomilo, Laporta pa bo moral v prihodnjih tednih odgovarjati še na mnoga težka vprašanja, potem ko je soboto preživel ob sestankovanju s kolegoma superligašema Andreo Agnellijem in Florentinom Pérezom.

»Nikoli si nisem predstavljal takšnega slovesa. A tako mora biti, sam sem storil vse, kar je bilo v moji moči,« je povedal Messi, ki so ga ob dolgem aplavzu zbranih spet premagala čustva.
Glede načrtov za prihodnost ni povedal veliko. Priznal je, da je PSG ena od možnosti, a da ima ponudb veliko. Spomnil se je tudi lanskega poletja, ko je zahteval odhod. »Res sem želel ostati. Lani si tega nisem želel in to sem tudi povedal. Letos sem želel ostati, a nisem mogel. Da, to je najtežji trenutek kariere,« je nadaljeval Messi.


Potrdil je tudi, da je po nekaj neuspehih v ligi prvakov najelitnejše evropsko tekmovanje zanj posebna motivacija. Kot najljubši trenutek v karieri je izbral svoj debi. Meni, da ima njegova zdaj že bivša ekipa dovolj kakovosti za nove uspehe, čeprav bo gledati Barcelono brez Messija sprva precej čudno.
»Igralci pridejo in gredo, in kot je rekel Laporta – nihče ni večji od kluba. Ljudje se bodo navadili. Najprej bo čudno, na koncu pa se bodo tega navadili, tako kot vsega,« je še dejal v slovo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije