ODBOJKA

Mednarodni Berlin z le tremi Nemci

ACH Volley začenja boje v odbojkarski ligi prvakov. V težki skupini k serijskemu nemškemu prvaku.
Fotografija:
Odpri galerijo

Daleč so tisti rožnati časi oranžnih zmajev, se pravi iz sezone 2009/10, ko je bil ACH Volley udeleženec sklepnega turnirja odbojkarske lige prvakov. Pomanjkanje denarja je opravilo svoje, lani oranžni zmaji, denimo, v skupinskem delu elitnega tekmovanja niso vpisali zmage, proti Zenitu iz Sankt Peterburga, Chaumontu in Friedrichshafnu so nanizali šest porazov. Tudi letos jim bo trda predla, v skupini B so ruski prvak Kuzbas iz Kemerovega, Fakel iz Novega Urengoja in Berlin Recycling Volleys, nemški serijski prvak od leta 2012 (z izjemo 2015.).

Omejen proračun ljubljanskega kluba narekuje odhod igralske kakovosti in prihod nadomestnega kadra. V četrtfinale lige prvakov vodijo prva mesta iz petih skupin, osmerico pa bodo dopolnile še tri najboljše drugouvrščene ekipe. Že reciklirani odbojkarji iz Berlina bodo za uvod trd oreh, zanje igrajo ob treh nemških reprezentantih Georgu Kleinu, Moritzu Reichertu in Julianu Zengerju tudi ruski podajalec Sergej Grankin, Američani, korektor Kyle Ensing, tudi član vrste ZDA, John Hatch, reprezentančni srednji bloker Jeffrey Jendryk, Cody Kessel in korektor izbrane vrste Benjamin Patch, poljski prosti igralec Adam Kowalski ter srednji bloker francoske izbrane vrste Nicolas LeGoff in njegova rojaka, nekdanja člana galskih petelinov, podajalec Pierre Pujol in sprejemalec Samuel Tuia. Tudi trener je Francoz, namreč Cédric Énard.
 

Brez poškodb


Oranžni zmaji so v nedeljo v generalki za drevišnjo tekmo v Berlinu, začela se bo ob 19.30, v srednjeevropski ligi s 3:1 ugnali Calcit Volley. Trener ACH Volleyja Matija Pleško ni zadovoljen s tako gostim razporedom tekem.

»Termin v Kamniku nam nikakor ni ustrezal. Pozno smo izvedeli za spremembo urnika, ne vem, kdo je za to kriv. A morali smo ga sprejeti, čeprav je pred nami že tekma lige prvakov v Berlinu. Upam, da si bomo kljub pomanjkanju časa opomogli. Žal je zdaj Matej Kök, ima počeno vretence, odpisan za vsaj dva meseca. Seveda si želimo dober rezultat, prav tako pa upam, da se bo izšlo brez poškodb. Tekma v Berlinu bo že marsikaj povedala o naši ekipi, smernicah, apetitih, torej o tistem, kar smo govorili pred sezono. Verjamem, da bo fantom igranje v oranžnem dresu na takšni ravni največji motiv, da se pokažejo v dobri luči,« je iskren Pleško.

»Žal nas v tej sezoni pestijo poškodbe, a to ne sme biti izgovor. Menim, da stopnjujemo formo in da bomo v Berlinu prikazali našo najboljšo igro. Ko dobimo priložnost, da zaigramo v ligi prvakov, moramo pokazati prav vse, kar znamo. Če se nam bo v ključnih trenutkih nasmehnila sreča, lahko tudi presenetimo in iztržimo dober rezultat,« je omenil srednji bloker Matic Videčnik.

Njegov blokerski soigralec Diko Purić pa je dodal: »Upam, da bomo tudi v Berlinu pokazali takšno igro, kot smo jo na trenutke v Kamniku. Letos je ritem tekem sicer prijaznejši kot v preteklih sezonah, čeprav smo imeli po dvoboju s Calcitom malo časa za okrevanje. A tu smo zato, da igramo in se ne pritožujemo nad okoliščinami. Morda je v ligi prvakov motivacija še večja, a s stališča priprave in pristopa na tekmo ni nič drugače kot sicer.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije