DERBI

Mariborčani zapravili prvo zaključno žogo

V 33. krogu derbi v Ljudskem vrtu brez zmagovalca. Svit Sešlar je Olimpijo z evrogolom znova zavihtel pred Muro.
Fotografija: Mariborčani so bili boljši v prvem polčasu, Koprčani v drugem, prvak pa bo najbrž znan šele v zadnjem kolu. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed
Odpri galerijo
Mariborčani so bili boljši v prvem polčasu, Koprčani v drugem, prvak pa bo najbrž znan šele v zadnjem kolu. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed

Mariborčani so v 33. krogu zapravili prvo zaključno žogo. Na obzorju je ponovitev lanskega scenarija, ko so jim naslov iz rok ukradli Prekmurci: po razpletu z 1:1 proti prvim zasledovalcem Koprčanom so obdržali minimalno prednost točke, a spored do konca sezone jim prinaša »grande finale« v Fazaneriji.

Ognjen Mudrinski je svoje opravil, zabil 16. gol, prinesel vijoličnim vodstvo, ki pa ga niso znali zadržati dolgo kljub občutni premoči v prvem polčasu. Na koncu so pred dobrimi 7000 gledalci v mariborskem taboru ugotavljali, da so Primorce že imeli »zvezane« in jim dopustili, da so se na lahek način vrnili med žive po golu Bedeja Osujija.

»Ne morem biti zadovoljen z razpletom, boj za naslov se nadaljuje,« je z grenkobo pospremil dvoboj trener Maribora Radovan Karanović. Njegov izzivalec Zoran Zeljković je ob odmoru dvignil v prvem polčasu res slabe Koprčane, ki se lahko zahvalijo tudi največjemu osmoljencu Mariborčanu Ninu Žuglju, saj je v drugem polčasu zapravil »zicer« za 16. zvezdico.

Šampionska bitka, ki ji v rahli senci sledi tudi bitka za 3. mesto med Olimpijo in Muro, se bo, kot kaže, razpletla v zadnjih 90 prvenstvenih minutah. Po načrtih naj bi tako Mariborčani kot Koprčani v naslednjih dveh krogih osvojili poln izkupiček – vijolični v Ljubljani proti Bravu in v Ljudskem vrtu proti že odpisanemu Aluminiju, Koprčani pa v obeh domačih tekmah, proti Taboru in Radomljam.

Dan D bi tako bil 21. maj. Mariborčani bodo zanesljivo prvaki le v primeru zmage v Murski Soboti ali če bodo Koprčani izgubili ali igrali neodločeno v Ljubljani proti Bravu. Za Olimpijo, ki se tudi pod taktirko Roberta Prosinečkega muči, in Muro bo dan D tudi 11. maj. Če bo Koper v dvoboju proti Bravu osvojil pokalno lovoriko, bosta igrala v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Če zmaga Bravo, bo v Evropo šel le tretji.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije