NOGOMET

Maribor po Mauru: učinkovito, solidno, slabo

V 25. krogu 1. SNL spodrsljaj vijoličnih v Novi Gorici. Za petami Mura, vse bliže tudi Domžalčani.
Fotografija: Najboljši mariborski strelec Aljoša Matko je v Novi Gorici zatresel le prečko. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Najboljši mariborski strelec Aljoša Matko je v Novi Gorici zatresel le prečko. FOTO: Jure Banfi

Napadalni Maribor, kot ga v svoji kampanji obljublja vršilec dolžnosti trenerja in kandidat za stalno službo trenerja Saša Gajser, si je v 25. krogu 1. SNL privoščil prvi resnejši spodrsljaj po noči dolgih nožev pred dvema tednoma in menjavi Maura Camoranesija. V Novi Gorici je izgubil dve točki po razpletu z 1:1 proti zadnjemu na lestvici. Proti Gorici, proti kateri ni oddal niti ene točke na zadnjih šestih gostovanjih in na katerih je zabil kar 23 golov – 4:0, 3:1, 3:0, 6:0, 3:0, 4:2. Lahko bi bilo še slabše. Učinkoviti zmagi v Sežani (4:0), solidni igri in neodločenemu izidu (1:1) v derbiju proti Olimpiji bi novi vijolični športni voditelji lahko dodali še poraz. Samo prestrašenemu Adisu Hodžiću, nekdanjemu Mariborčanu, in ne najbolj spretnemu Etienu Velikonji se lahko zahvalijo, da v zadnjih sekundah niso bili tudi ob točko. Ta je bila več kot dovolj po tem, kar so vijolični pokazali proti vse prej kot slabim Goričanom. Ti so spet imeli več smole s sodniškimi odločitvami, ki so neposredno vplivale na končni razplet. Mariborčani so gol (Jan Mlakar z bližine po odbitku) zabili po akciji, v kateri je bil podajalec Denis Klinar vidno v nedovoljenem položaju. Goričanom so zaradi ofsajda, ki ga najbrž ni bilo, razveljavili gol za vodstvo z 2:1 (strelcu izenačujočega gola Gambijcu Laminu Colleyju). Prav neverjetno je, koliko točk je Gorici šlo po zlu zaradi slabih sodniških odločitev v tej sezoni. Iskreni in realni Gajser ni skrival razočaranja. »Do vodstva smo igrali dobro, imeli nadzor, potem pa smo počeli nekaj, kar se nismo dogovorili. Preveč je bilo podaj nazaj, ni bilo igre naprej, nasprotnik je zadihal in v nadaljevanju smo imeli težave. Glede na prikazano je točka okej, nisem pa s tem razpletom zadovoljen. Prej razočaran,« je razmišljal Gajser, ki bo v nadaljevanju šampionske bitke ob Olimpiji moral upoštevati še najmanj enega tekmeca, če ne kar dva.


Zvita, pragmatična Mura


Prvi je Mura, ki navkljub ne prav bleščečim, a pragmatično uspešnim predstavam drži korak za vodilnim dvojcem, drugi so v drugem delu prvenstva odlične Domžale. Sobočani so v Fazaneriji z zvito taktiko prilagojeno slabim igralnim razmeram premagali neugodni Aluminij. Ta na zadnjih treh gostovanjih v Murski Soboti ni izgubil in tudi v soboto je bil aktivnejši, a jalov. Sobočanom je do obeh golov pomagalo slabo igrišče, pri prvem je Klemen Pucko sicer sijajno podal z leve strani za šesti ligaški gol Nina Kouterja, a pred tem je na zamrznjenem delu igrišča spodrsnilo gostujočemu branilcu, pri drugem golu Luke Bobičanca pa se je žoga po strelu z 20 m odbila tik pred vratarjem Luko Janžekovičem in ga ukanila.


Domžalčani leteli kot naviti


Ne odlične, sijajne so bile Domžale v derbiju za Evropo proti Kopru. Že pred njim so imele najboljši izkupiček v drugem delu sezone, po njem so ga še izboljšale. Osvojile so 14 točk od 18, toda prav na Bonifiki, kjer so bile jeseni povsem nemočne, so uprizorile najboljšo letošnjo predstavo. Le v uvodnih minutah so se tresle, potem pa letele po igrišču, nizale priložnosti, strele in do odmora prek spretnega štoperja Damjana Vukliševića in razpoloženega 35-letnega veterana Senijada Ibričića dosegle dva gola, ki sta zadostovala za deseto zmago. Rodolfo Vanoli je v četrti tekmi drugič izgubil ob dveh zmagah. Koper ni bil slab, toda prepočasen za navito domžalsko zasedbo. »Bili smo odlični, od vratarja, ki nas je v pravem trenutku reševal, do drugih. Lahko bi zmagali še z višjo razliko,« je pošteno povedal domžalski trener Dejan Đuranović.





Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije