KOŠARKA

Luka Dončić vrača romantiko v košarko

Saša Dončić v vlogi trenerja Ilirije, kjer razvija mlade košarkarje. Ponosen je na sina, njegove tekme praviloma spremlja podnevi.
Fotografija: Saša Dončić v Iliriji uveljavlja in razvija mlade košarkarje. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Saša Dončić v Iliriji uveljavlja in razvija mlade košarkarje. Foto: Drago Perko

NOVO MESTO – Saša Dončić, danes kot trener vodi člansko vrsto ljubljanske Ilirije, se rad vrača v Novo mesto. Ne nazadnje je na Dolenjskem igral v sezoni 2000/01. »To je že daleč nazaj, skoraj v prejšnjem stoletju. Aleš Pipan je bil takrat trener Krke. Nekaj odmevnih zmag smo dosegli v suproligi. V Novem mestu se je vedno igrala dobra košarka in prijetno je bilo. V take kraje se rad vračam,« nam pove starejši Dončić, ki je v 3. krogu lige Nova KBM gostoval pri Krki in zabeležil tretji, a dokaj nizek poraz (97:91). »Krka je zmagala zasluženo, mojim fantom pa čestitke za igro in borbenost. Smo ekstremno mlada ekipa. Večina teh fantov sploh ni igrala članske lige, kaj šele da bi nastopila v prvi slovenski ligi. Vesel sem, ker mladi prihajajo na Ilirijo. So prizadevni in delavni. Takim trenerji radi damo priložnost,« je po porazu razmišljal Dončić, ki opozarja, da so bili igralci v nasprotju s tekmo proti GGD Šenčur sproščeni, takrat pa so pregoreli. »Potrebujemo še enega visokega igralca, da bodo ti mladi košarkarji dobili večjo večjo vero vase. Za to pa potrebujemo sredstva, a je do njih težko priti. Na srečo imamo prijatelje kluba, ki nam pomagajo in stojijo ob strani. Naš proračun je ekstremno skromen. Zdaj nam je nekaj pomoči obljubila tudi Mestna občina Ljubljana,« je Dončić pojasnil položaj kluba. Med tekmo v Novem mestu so domači navijači Kelti, po nekaj sušnih letih so se spet zbrali in podprli KK Krka, začeli vzklikati Luka Dončić, Luka Dončić! Saša je za trenutek postal, našpičil ušesa in dojel, da sliši prav. »To je bila lepa gesta domačih navijačev. Razumljivo, da sem ponosen,« pravi Saša, ki pa noči praviloma namenja počitku. »Ritem je naporen, moja realnost je Slovenija, posvečen sem svojemu delu. Včasih gledam ponoči, večkrat pa v posnetku,« Dončić pove, kako spremlja sinove nastope v ligi NBA, kjer je danes ponoči opravil s četrto tekmo – Dallas je igral proti Atlanti.

Najboljše sledi

»Luka ima še precej rezerv. To vedo tudi v Dallasu. Lukov plus je, da se zna prilagoditi vsaki situaciji in okolju. Zdaj se bo slišalo smešno: da bo tako igral, sem napovedoval že pred petimi, šestimi leti. Sicer pa so njegove današnje igre malce nad povprečjem, v tej sezoni bo pokazal še precej več,« napoveduje Saša. »Luka je človek, ki vrača romantiko v košarko,« dodaja ponosni oče in spomni na poteze, ki se zaradi družabnih omrežij s svetlobno hitrostjo širijo po svetu. Dončića smo pobarali tudi, ali se je zgodba o ponarejenih podpisih ter domnevni menjavi Lukovega menedžerja premaknila z mrtve točke. Ne nazadnje je bila vložena ovadba. »Ne vem, kaj se dogaja. O tem nimam pojma. Vprašajte tistega, ki je to ovadbo vložil,« je sklenil Dončić. Nekateri so celo prepričani, da so ga hoteli s to ovadbo zgolj očrniti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije