DIRKA PO FRANCIJI

Po Pogačarjevem zmagoslavju legenda našla krivca za Rogličev poraz

Objavljeno 21. september 2020 09.15 | Posodobljeno 21. september 2020 09.39 | Piše: STA, T. V.

»Na Pogačarja so pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo,« je izjavil nekdanji kolesar.

Roglič je v soboto na kronametru izgubil rumeno majico, ki jo je nosil 11 dni. FOTO: Christophe Petit Tesson, Pool Via Reuters
Nizozemska ekipa Jumbo Visma, za katero je na dirki po Franciji vozil drugouvrščeni Primož Roglič, si je sama kriva za poraz, ki ji ga je prizadejal Tadej Pogačar, je v intervjuju za L'Equipe zatrdil legendarni kolesar Eddy Merckx (75). Belgijec meni, da je Jumbo Visma vozila neumno, Roglič bi moral že pred kronometrom imeti večjo prednost.
 
Preberite tudi:

Zgodovinski prizori: Pogačar postal kralj Toura (FOTO, VIDEO)​
Komenda je postala bela, pikčasta in rumena
Pahorjeva gesta odmeva po Evropi, odzval se je celo francoski predsednik (VIDEO)
Razkrivamo, koliko denarja je zaslužil mladi zvezdnik Tadej Pogačar»Jumbo Visma se je igrala z ognjem, ko je dopustila, da je bil osamljeni jezdec Pogačar do predzadnje etape povsem zraven. Da je Roglič izgubil dirko, je kriva moštvena taktika,« je prepričan legendarni kolesarski zvezdnik, za katerega izidi kronometra, kjer je Pogačar potolkel tekmece, niso presenečenje.

»Vprašajte mojo ženo in prijatelje. Vsem sem dejal, da dvomim, da je prednost 50 sekund pred kronometrom dovolj za zanesljivo zmago. Pogačar pred njim ni mogel napadati Jumbo Visme, čakal je le na kronometer. In Rogličeva ekipa mu je to dopustila, čeprav je bila dovolj močna, da bi si z napadalnejšo taktiko že pred vožnjo na čas zagotovila večjo prednost. Prav iskala je poraz,« meni Merckx.
 
Preberite tudi:

Kacin s cmokom v grlu: Ni kaj dodati
Takole so tolažili Primoža: ganljivo Lorino sporočilo in objem malega Leva
Ves svet se klanja Slovencema: »Česa takega v kolesarstvu še nismo videli!«
Pogačar šokiral svet, Roglič priznal: Zasluženo je zmagal (VIDEO)»Pogačar ima 21 let, bil je precej bolj svež kot Roglič. Na Pogačarja so pri Jumbo Vismi preprosto pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo. Kot da bi pozabili na lansko Vuelto, kjer je Pogačar že kazal svojo moč,« je dodal Belgijec.

Pogačarja se lahko bojijo

Pogačar je na legendarnega kolesarja naredil velik vtis, kar kaže tudi odgovor na vprašanje, ali se mora nova generacija, v kateri je novinar omenil še lanskega zmagovalca Kolumbijca Egana Bernala in belgijskega čudežnega dečka Remca Evenepoela, bati Pogačarja. »Remco za zdaj ni pokazal še ničesar. Veliko govori, čakam, da vidim tudi kaj drugega. Nisem prepričan, da je Pogačarjeva predstava zanj dobra novica. Bernal letos ni bil pravi, morali bomo počakati, da bi ugotovili, ali je v naslednjih letih lahko Pogačarjev tekmec,« je dejal Merckx, ki je na slovitem Touru slavil petkrat, in sicer 1969, 1970, 1971, 1972 in 1974.
Deli s prijatelji