1. SNL

Le virus odpihnil derbi v Stožicah?

Spletke okoli odpovedane tekme med Olimpijo in Muro dvigajo obrvi. Sicer sobotna tekma 17. kroga 1. SNL Domžale – Celje bo danes.
Fotografija: V Domžalah je vmes posegla megla. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
V Domžalah je vmes posegla megla. FOTO: Leon Vidic

Nogometaše Olimpije je ujel virus sars-cov-2, po malem pa še premetene špekulacije, zaradi katerih je bil derbi 17. kroga 1. SNL v Stožicah z Muro tik pred zdajci in le dve uri pred tekmo odpovedan. Takšen razplet je ujezil prvake iz Prekmurja, ki so zaman dopotovali v Ljubljano in popoldne opravili celo pogovor z zeleno-belimi, a na koncu so se v Mursko Soboto vrnili dolgih nosov. Ligaški konec tedna je imel še eno nenavadno predigro, prvi dvoboj v Domžalah je dobesedno vzela megla.

Domžalčani in Celjani se bodo k sreči lahko pomerili danes, kdaj se bodo zeleno-beli in črno-beli, še ni znano, saj se je šele zdaj za Ljubljančane začela vražja pot. »Od 35 igralcev, prijavljenih na seznamu stalnih številk, imajo pri Olimpiji 9 pozitivnih in v tem trenutku 13 izdanih karanten,« so zapisali na uradnem profilu Prve lige Telemach. Če so se pri zeleno-belih špekulativno pritolkli do tega, da okoli 18. ure, ko je prišlo do odpovedi tekme, od 35 igralcev niso imeli na voljo trinajstih in vratarja, se je zanje jesenski del tako rekoč končal.

Po pravilih NIJZ sledi desetdnevna karantena, v kateri ni dovoljenih skupnih treningov. Pojasnilo ljubljanskega kluba je bilo naslednje: »Na petkovem hitrem testiranju na covid-19 je bilo pet igralcev pozitivnih, ti sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. Skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe je bilo torej osem okužb. Nogometno zvezo Slovenije smo takoj obvestili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR-testi testirali celoten tabor. Rezultate testiranja smo prejeli v soboto med 11. in 12. uro. Pozitivni so bili še štirje asimptomatski igralci. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da širjenja virusa ne obvladujemo več in da je prišlo do izbruha okužb v ekipi.«

Besni Sobočani

»Bojimo se, da primer ni povezan izključno z zdravjem in željo po varni organizaciji tekme,« so med drugim v odprtem pismu zapisali pri Muri in nadaljevali: »Skrajno neodgovorno in ponižujoče se nam zdi, da smo bili o prestavitvi tekme obveščeni dve uri pred njenim začetkom, čeprav je v popoldanskih urah veljal sklep, da bo tekma, ne glede na okužbe v Olimpiji, odigrana. Čeprav se okužbe v Olimpiji niso pojavile danes in so prisotne že nekaj časa, doslej, kot kaže, ni bilo izdanih karantenskih odločb. Te so se, točno v takšnem številu, kot je bilo treba za preložitev tekme, pojavile nekaj minut po 18. uri.«

Tako bi virus lahko sprožil še tretji polčas z nepredvidljivim razpletom. Tudi v Tabor se je pretihotapil virus. Imenuje se »brez zmage«. Bravo je v Sežani končal niz petih tekem brez polnega uspeha, Sežančani pa so izgubili že petič zapored, zadnjič so poln plen osvojili 19. septembra proti Aluminiju (4:0). Niz osmih tekem brez zmage dopolnjuje še klavrn strelski učinek. Zadnji gol so Sežanci dosegli v Celju (2:2) v 55. minuti, brez gola so tako že 675 minut. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije