TEKI

Lampičevi prižgali zeleno luč

Objavljeno 20. februar 2019 11.53 | Posodobljeno 20. februar 2019 11.53 | Piše: Siniša Uroševič

Jutri na nordijskem SP sprint s štirimi ženskimi slovenskimi orožji. Veseli, da trenerska ekipa deluje bolj enotno kot v olimpijski sezoni.

Anamarija Lampič je le okrevala po bolezni. FOTO: Reuters
LJUBLJANA – Za slovenski tabor v smučarskem teku bodo že uvodni dnevi prihajajočega nordijskega svetovnega prvenstva zelo pomembni. Pravzprav je dan D naše izbrane vrste jutri, ko bodo na tekaškem stadionu posamične sprinterske preizkušnje, pod slovenskim drobnogledom bo – tako kot vedno v sezoni – glede visokih uvrstitev zlasti ženska četverica.
image
REUTERS Anamarija Lampič je le okrevala po bolezni. FOTO: Reuters

Nikakršna skrivnost ni, da sta se ob zadnjem koncu tedna v Italiji pri vodstvu slovenske reprezentance prepletala zaskrbljenost in ugibanje. Prvo je povzročalo zlasti slabo zdravstveno stanje Anamarije Lampič, nakar je sledilo posledično ugibanje, češ kakšna bo postava v četrtek na premieri.

Res zagotovljeni sta bili mesti le za Katjo Višnar in Alenko Čebašek, Lampičeva se je borila s slabim počutjem, pred mlado Evo Urevc in izkušeno Vesno Fabjan pa je bil še neposreden dvoboj za vizum nastopa na najpomembnejšem sprintu sezone. Med njima se je precej bolje odrezala prva, povrhu je bila s 6. mestom – in tako s svojim prvim finalnim nastopom v članski tekaški konkurenci – najvišje med slovenskimi reprezentantkami.

Odleglo pa je nato tudi glavnemu trenerju Nejcu Brodarju po novici iz domovine, da z Anamarijo ni nič resnejšega. »Zdravniki so ji doma prižgali zeleno luč za odhod v Seefeld, tako da je nemudoma odpotovala v Avstrijo,« je bil vesel Brodarjev glas in tako se je sedmouvrščena sprinterka z lanskih olimpijskih iger pridružila reprezentanci na prizorišču.


Poplačan trud


A seveda bo še precej bolj nasmejan, če bodo prvi dnevi slovenskemu taboru prinesli uspeh. Ob koncu uvodnega konca tedna na prvenstvu bo še ekipni sprint. Naša reprezentanca je doslej v sezoni zbrala krepko več točk kot v istem obdobju lani, seveda pa je prav za tisti dan D težko napovedati, kako se bo razpletala vselej napeta tekaška sprinterska zgodba.

Vsekakor je pomembno, da ekipa trenerjev deluje precej bolj povezano in enotno kot v olimpijski sezoni. Zanimivo je, da sta se prav za omenjeni prost sprinterski vizum pomerili tekmovalki, ki vadita po programu Marka Gracerja – Urevčeva in Fabjanova.

»Eva si je zares zasluženo prigarala start na tem svetovnem prvenstvu. Izkušnje si še nabira, je pa zelo telesno močna in ambiciozna. Vedno je v športu prav, da je trud poplačan,« je še v pričakovanju tekmovalnega vrveža na Tirolskem dejal Brodar. Siniša Uroševič
Deli s prijatelji