Koronavirus predčasno končal tudi evroligo

Vodstvo košarkarske evrolige je potrdilo konec sezone 2019/20.
Fotografija: FOTO: Reuters Pictures
Odpri galerijo
FOTO: Reuters Pictures

Izvršni odbor košarkarske evrolige je danes odločil, da bo sezona 2019/20 predčasno končana zaradi pandemije novega koronavirusa. Tako se sezona evrolige ne bo končala na igriščih, prav tako ne evropski pokal.

Izvršni odbor je pri odločitvi upošteval tri vidike: zdravje in varnost igralcev, navijačev, uradnih oseb, partnerjev in lokalnega prebivalstva; različen položaj glede koronavirusne bolezni 19 na območjih, od koder prihajajo klubi, kar ne more vsem zagotavljati enakih razmer za priprave; različne ukrepe zaščite pred koronavirusom, kar pod vprašaj postavlja enake možnosti za potovanja ekip.

V evroligi niso želeli s skrajšanim obdobjem za priprave ogroziti zdravja košarkarjev, ker bi to povečalo nevarnost poškodb, zaradi poštenosti tekmovanja pa niso želeli drugačnega formata za nadaljevanje sezone. Ker niso mogli zagotoviti, da bi bilo vse jasno do roka, ki je bil konec julija, so se odločili za konec tekmovanja.

Najtežja odločitev v 20 letih

»Brez dvoma je to najtežja odločitev v 20 letih. Zaradi objektivnih razlogov smo prisiljeni prekiniti najuspešnejšo in najzanimivejšo sezono v evropski košarkarski zgodovini,« je dejal prvi mož evrolige Jordi Bertomeu in dodal, da so proučevali vse možnosti, a zaman. »To pa ni konec. To je nov začetek.« Vsi klubi, ki so v tej sezoni tekmovali v evroligi in evropskem pokalu, bodo imeli pravico nastopa tudi v prihodnji sezoni.

Naslednja sezona evrolige bi se morala začeti 1. oktobra, dan prej pa evropski pokal.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije