NISO GA PLAČALI

Ker Partizan ne plača, Rogaška išče pomoč

Petar Vujačić po odhodu iz Rogaške Slatine trenira pri košarkarjih Partizana. Beograjčani ne razmišljajo o plačilu odškodnine zanj, zadeva je v rokah Fibe.
Fotografija: Petar Vujačić je prepričan, da bo v Partizanu lažje in bolje napredoval. FOTO: KK Rogaška
Odpri galerijo
Petar Vujačić je prepričan, da bo v Partizanu lažje in bolje napredoval. FOTO: KK Rogaška

ROGAŠKA SLATINA –Mladi slovenski košarkarji iščejo svojo priložnost na tujem. V tem hipu se pod tujim gospodarjem izvrstno razvijajo Luka Dončić, Matej Kavaš, Rok Radović, Sergej Macura, Blaž Mesiček ... Še vedno ni pretiranega zaupanja v domačo stroko in klube, vse skupaj pa ni nov pojav. Kljub temu danes ostane kakšen košarkar več doma. V prvi skupini teh, ki so odšli s trebuhom za kruhom, je 18-letni Petar Vujačić. Januarja je nenadoma zapustil KK Rogaško iz Rogaške Slatine in se preselil v Beograd v vrste Partizana. Slovenski košarkar že četrti mesec trenira v Beogradu in se pripravlja na novo poglavje v svoji karieri. Njegov matični klub je pričakoval, da se bo primer vendarle rešil nekoliko drugače. Ne nazadnje so v fanta vložili nekaj cekinov, z njim so podpisali tudi pogodbo, ki je po besedah predsednika kluba Kristijana Novaka še kako veljavna. A to ni prišlo do živega upravi beograjskega Partizana, kjer so nam pred mesecem dni še zatrjevali, da se bo primer hitro rešil. Pa se vse do danes še ni. Verjetno bi se, če Partizan ne bi bil v finančnih težavah. V času debelih krav odškodnina za Beograjčane ne bi bila težava, danes pač. »Partizan je zaprosil za izdajo izpisnice, javili smo, da je ne damo, ker ima Vujačič pogodbo z nami. Zato je zdaj zadevo prevzela Mednarodna košarkarska zveza Fiba, tej smo že morali posredovati prevod pogodbe. Fiba bo na koncu odločila, kakšna bo odškodnina,« so nam povedali v taboru Rogaške.

Nadomestilo do 30.000 evrov

Za pomoč Fibe sta se strani odločili, ker nista našli skupnega jezika. Nista ne prvi ne zadnji, ki sta tako ravnali. Mednarodna zveza bo zdaj preučila pogodbo, potem pa bo prisluhnila obema stranema. Rogaška bo morala pojasniti, koliko je dejansko vložila v igralčevo kariero, tu bodo prav prišli vsi podatki o morebitni štipendiji in financiranju. Višje ko bodo številke, do večjega nadomestila bo upravičena Rogaška. Nasprotna stran pa bo opomnila, da so vadnino in članarino Petra plačevali starši, na koncu pa bo Fiba določila nekakšno nadomestilo za razvoj igralca. V najboljšem primeru se bo ta vsota gibala pri približno 30.000 evrih. Petrov matični klub Rogaška je sinoči začel polfinale lige Nova KBM, gostoval je v Stožicah pri Petrolu Olimpiji. »Glede na način, kako je zapustil ekipo, mi ni žal,« nam je Damjan Novakovič, trener Rogaške, odgovoril na vprašanje, ali v ekipi kaj pogreša Petra Vujačića.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije