1. SNL

Kdo bo prvi zabil gol Muri?

Sobočanom za evropsko zmago nagrada dvoboj s PSV V 4. krogu 1. SNL nesrečna Olimpija v Kidričevem.
Fotografija: Andres Vombergar (levo) je vrnitev med zeleno-bele zabelil tudi z golom, a je bil premalo za napredovanje v 3. kolo kvalifikacij za evropsko ligo.
FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Andres Vombergar (levo) je vrnitev med zeleno-bele zabelil tudi z golom, a je bil premalo za napredovanje v 3. kolo kvalifikacij za evropsko ligo. FOTO: Uroš Hočevar

Novo nagradno vprašanje je: kdo bo prvi zabil gol nogometašem Mure? Črno-beli so začeli novo sezono v velikem slogu, vrhunec je bila četrtkova evropska zmaga nad favoriziranim Århusom, ki je pomenila, da niti v peti tekmi še niso prejeli gola. Za nagrado so dobili spektakularno tekmo v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo s PSV iz Eindhovna. Dobri obeti jim kažejo tudi v 4. krogu 1. SNL, v katerem bo Mura jutri gostila Gorico, medtem ko se bo nesrečna poraženka 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo Olimpija iz novih travm poskušala izvleči v Kidričevem. Sobotni tekmi bosta v Sp. Šiški in Ljudskem vrtu, v nedeljo pa še v Domžalah.

Ljubljana: Bravo – Koper (sobota, sodnik Aleksandar Matković, 15.45): Redkim gostom ustreza ožje igrišče v Sp. Šiški in eni od teh so Koprčani. Z izkušeno in v primorskem derbiju opogumljeno zasedbo bodo Šiškarjem zagotovo pripravili nekaj rutinskih zank. Če bo to dovolj za točko, morda kar tri, pa bo odvisno tudi od učinkovitosti domačih v napadu in v obrambi. V Ljudskem vrtu so bili neučinkoviti v obeh linijah.

Maribor: Maribor – Celje (Rade Obrenović, 18.00): Obe zasedbi sta v fazi prestrukturiranja. V Mariboru novi trener Mauro Camoranesi opravlja selekcijo, Celjani pa si želijo povrniti avtomatizme in šampionsko svežino. A v Celju ni panike, če izgubljajo, v Ljudskem vrtu pa niti spektakularni goli ne morejo prikriti slabe igre. Camoranesi se tega zaveda, a tudi ve, da je bolje zmagovati brez sijaja kot izgubljati s sijajem.

Domžale: Domžale – CB24 Tabor (nedelja, Damir Skomina, 16.00): Je bila zmaga v Celju znanilka vrnitve Domžalčanov na slovenski vrh? Še ne, a je lepa spodbuda. A naj domžalski selektorji vedo, dokler bo Tabor višje na lestvici, ne bo razlogov za zadovoljstvo. Razen ob golih morebitnega novega fanta za dober prodajni zaslužek Daria Kolobarića.

Kidričevo: Aluminij – Olimpija (Dragoslav Perić, 18.00): Aluminij ni prav idealen tekmec, proti kateremu bi Olimpija zasukala krivuljo polomij. Prej bi lahko zabil še en žebelj v njeno krsto. O Olimpijini sreči ali nesreči bi se lahko po evropskem porazu z Zrinjskim pogovarjali noč in dan, a nogomet ima svojo logiko in zakonitosti, le da jih Milan Mandarić ne upošteva. Zato pa ima, kar ima. O verodostojnosti zdajšnjih strokovnih mož kluba pa le toliko: zadnjo prvenstveno zmago v SNL je Olimpija dosegla v 32. krogu minule sezone proti Rudarju.

Murska Sobota: Mura – Gorica (Asmir Sagrković, 20.30): Zdaj je vse jasno, Mura je stroj. Melje, ko vse deluje, kot je treba. Toda šampionska vrednost bo vidna takrat, ko bo v uigranem in taktično odlično vodenem moštvu prišlo do zastojev. Šampioni se tudi takrat znajo izvleči. Gorica bo v Mursko Soboto dopotovala z novim trenerjem z močnim poreklom. Gordan Petrić je bil nekoč član zlate mladinske jugoslovanske reprezentance (Čilencev). Bil je branilec. Gorica pa potrebuje prav red in disciplino v obrambi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije