DOVOLJ JI JE

Katja Višnar končala kariero

Objavljeno 18. maj 2020 11.53 | Posodobljeno 18. maj 2020 12.10 | Piše: STA, A. L.

Avantura smučarskega teka je bila fantastična z veliko lepimi trenutki, ki jih ne bo nikoli pozabila.

Katja Višnar. FOTO: Matej Družnik, Delo
Katja Višnar (36) je na instagramu objavila, da je končala športno pot. Največji uspeh kariere je doživela lani na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ko je bila skupaj z Anamarijo Lampič (24) srebrna v ekipnem sprintu.

»Čas je, da se poslovim in zaprem eno poglavje življenja,« je zapisala Višnarjeva, ki je poročena z norveškim tekačem Olo Vignom Hasttestadom. (38). Ta se med drugim lahko pohvali tudi z olimpijskim zlatom iz Sočija 2014 v sprintu.

Uresničitev otroških sanj

»Avantura smučarskega teka je bila fantastična z veliko lepimi trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabila. Otroške sanje so se mi uresničile, ko sem nastopila na svojih prvih olimpijskih igrah, a po Vancouvru se je veliko spremenilo,« je pojasnila Višnarjeva. »Moji cilji in strast do smučarskega teka so se večali. Če se ozrem nazaj, sem ponosna na to, kar sem naredila, vrhunec pa je bilo srebro v Seefeldu,« je poudarila Višnarjeva in dodala, da je usklajevanje kariere vrhunske športnice in materinstva poskrbelo za še večja čustva. »Tega ne bi zmogla brez podpore Ole, družine, prijateljev in smučarske zveze. Hvala!«

Uspehi

»Rezultati so ena stvar v športu. Še pomembnejše pa je, da sem bila obdana s toliko izjemnimi ljudmi, ki so vplivali na moje življenjske vrednote. Hvala tudi vsem mojim sotekmovalkam in sotekmovalcem, trenerjem, serviserjem, sponzorjem, medijem, mojemu klubu TSK Bled, smučarskim prijateljem in vsem, ki so kakor koli pripomogli na moji poti k uresničevanju ciljev,« je še zapisala Višnarjeva.

Višnarjeva je na olimpijskih igrah nastopila trikrat, njen najboljši posamični dosežek je deveto mesto iz sprinta v prosti tehniki v Sočiju 2014. Na svetovnih prvenstvih je bila še četrta v Val di Fiemeju 2013 v sprintu v klasični tehniki.

V svetovnem pokalu je bila na posamičnih tekmah trikrat druga (Ruka 2014 sprint v klasični tehniki, Lahti 2014 sprint v prosti tehniki, Ribinsk 2011 sprint v prosti tehniki).
Deli s prijatelji