NEPREVIDNOST

Katastrofa na Touru: zaradi neprevidnega gledalca si je zlomil vratno vretence (VIDEO)

Italijanski kolesar je bil prisiljen zapustiti dirko po Franciji.
Fotografija: Daniel Oss je utrpel resne poškodbe, Toura je letos zanj konec. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Daniel Oss je utrpel resne poškodbe, Toura je letos zanj konec. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek

Italijanski kolesar ekipe TotalEnergies Daniel Oss (35) je bil na peti etapi v sredo med glavno skupino, ki je kolesarila od Lilla do Arenberga, ko je trčil v neprevidnega gledalca ob cesti. Medtem ko je s svojim mobilnim telefonom poskušal posneti kolesarje, ki vozijo mimo z veliko hitrostjo, je prestopil oznako, ki signalizira maksimalno dovoljeno približevanje etapi. Trk s kolesarjem ga je vrgel na tla, medtem ko je Ossa vrglo s kolesa v drugega kolesarja, ki se je prav tako poškodoval.

Njegova ekipa je kasneje razkrila, da je Oss utrpel precejšnje poškodbe. »Dodatni pregledi so razkrili zlom vratnega vretenca, ki zahteva nekajtedensko imobilizacijo. Daniel Oss je zato prisiljen zapustiti Tour de France. Celotna ekipa ti želi dobro okrevanje, Daniel.« Ossu je vse dobro zaželel tudi moštveni kolega Peter Sagan in tvitnil: »Pozdravi se kmalu, prijatelj, vsi te bomo pogrešali.«

Drugi kolesar, vpleten v nesrečo, je avstrijski kolesar Alpecin-Fenixa Michael Gogl, ki je prav tako moral zapustiti dirko zaradi zlomljene ključnice in medenice.

image_alt
Pogačarju se je mudilo v objem zaročenke

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije