RAZMERE

Jure Zdovc ne jamra več

Slovenski košarkarski trener Cedevite ima izjemne razmere za delo. Temu primerni so cilji, Zagrebčane bi zadovoljila le evroliga.
Fotografija: Jure Zdovc si želi s Cedevito v evroligo. FOTO: Liga ABA
Odpri galerijo
Jure Zdovc si želi s Cedevito v evroligo. FOTO: Liga ABA

LJUBLJANA – Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc je poleti lani našel novo delovno mesto. V svoje vrste so ga povabili iz v regiji najbolj stabilnega kluba Cedevite. Z našim trenerjem so v Zagrebu zadovoljni, Cedevita zaseda tretje mesto v regionalni ligi ABA, prišla je med 16 najboljših v evropskem pokalu. Ob Petrol Olimpiji je edini klub v regiji, ki sočasno igra še v domačem prvenstvu. »Tekma v Ljubljani je za nami, zdaj se vračamo v Zagreb, zjutraj ob petih potujemo v Zadar,« je Zdovc v soboto zvečer razkril vozni red svoje zasedbe. »Če bi vedel, da bo tako naporno, ne vem, ali bi prišel,« iskreno pove Zdovc, ki se zaveda, da je njegova ekipa izčrpana. »To se jasno vidi. Dokler imamo moči, smo zbrani. Potem ne več, zato se dogajajo napake, ki nas stanejo zmago, tudi v Ljubljani (65:64 za Olimpijo, op. p.) je bilo tako. Nič zato. Na koncu bomo verjetno tretji po rednem delu v ligi ABA, kar pomeni, da se bomo za finale pomerili s Crveno zvezdo,« predvideva Zdovc.

Trenerji žrtev urnika

V Zagrebu je sicer zadovoljen, razmere za delo so izvrstne, krona vsega je izjemen trening center. Hendikep Cedevite pa je, da nima svoje matične dvorane, saj igra na dveh lokacijah. A s tem si Zdovc ne razbija glave, ima dovolj drugih skrbi. »Dejal sem, da ne bom jokal več zaradi tega strahotnega tempa. Pred tem sem ves čas jamral. Ni lahko. Saj vidite, Olimpija je že menjala trenerja, Gašper Okorn je odšel. V takih situacijah, v kakršni smo mi in Olimpija, nastrada trener. Dejansko nimaš časa, da bi treniral. Vse se začne in konča pri improvizaciji. Ker imamo tako naporen urnik tekem, smo plačali ceno v evropskem pokalu. Dve tekmi smo tesno izgubili. Če bi imeli več časa za pripravo, bi bilo lahko bistveno drugače,« se je Zdovc razgovoril in spomnil, da je njegova ekipa že pri 50 tekmah v sezoni, na koncu se jih bo nabralo skoraj 100. Cedeviti in Zdovcu situacijo otežuje tudi dejstvo, da se rezultat iz prvega dela domače lige prenese in šteje. V nasprotju z Olimpijo, ki ima edino skrb, da se uvrsti med osem najboljših, ki se bodo z ničle udarili za naslov. Lovorike pa so tisto, kar zanima Zdovčeve šefe. »Želimo si do naslova prvaka lige ABA in preboja v evroligo. Moramo biti prvi!« je tudi slovenskemu strategu kristalno jasno, zakaj je prišel v klub in z njim tudi vse okrepitve. Chris Johnson je prispel iz Kitajske, imeli so precej reprezentantov, zato so potrebovali čas za uigravanje. Plačali so ceno – v uvodnih krogih regionalne lige sta jih ugnali Cibona in Igokea. »Potem smo se uigrali in našli ritem, zdaj pa so v krizi. Moštvo je dobro, a so igralci zaradi tega ritma preveč skupaj. Zato se pojavlja nervoza, tu so prepiri. A enostavno moramo preživeti še ta mesec. Pred nami je še pokalni obračun. V času reprezentančne akcije bomo tudi mi malce zadihali,« se Konjičan na klopi Zagrebčanov nadeja nekoliko lažjemu nadaljevanju sezone.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije