Izpad turnirjev finančno poguben

Polona Hercog v teniškem mrtvilu priložnostno vadi v Varaždinu. V družbi partnerja Željka Krajana žogico spet udarja ob steno.
Fotografija:
Odpri galerijo

Udarna slovenska teniška igralka Polona Hercog je zaradi pandemije koronavirusa seveda tačas tekmovalno nedejavna. Mariborčanko, 45. na lestvici WTA, je ustavitev sezone udarila med pripravami za turnir v Indian Wellsu. »Po treningu sem preverjala elektronsko pošto za žreb in dobila sporočilo, da so turnir zaradi koronavirusa odpovedali. Ker prej tega niso omenjali, je bil to velik šok,« je navrgla Hercogova. Uredila si je letalski prevoz v Evropo, zdaj pa je že dobrih dvajset dni v Varaždinu v družbi partnerja Željka Krajana, trenerja in nekdanjega kapetana reprezentance Hrvaške za Davisov pokal.

»Telesno moč ohranjam, kolikor je možno. S sobnim kolesom, veliko vadim na stopnicah, hodim v naravo, žogico udarjam tudi ob steno. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje trenirala na steno, mislim, da takrat, ko sem bila stara deset let,« je opomnila 29-letnica. Hercogova je na teniški poti zaslužila skoraj 3,7 milijona dolarjev. A upoštevati je treba davke, poleg tega gredo iz te vsote sredstva za potovanja, namestitev, hrano in trenerja.

»Izpad turnirjev se bo močno poznal. Meni, ki spadam v svetovni vrh, manj kot igralkam, ki šele vstopajo v profesionalni tenis. Slišim neuradno, da celo razmišljajo, da bi turnirje odpovedali do konca leta. Glede olimpijskih iger pa je tako, da sem bila na njih dvakrat, in vsakič sem se domov vrnila razočarana. Predvsem izkušnja iz Ria de Janeira je bila zelo slaba. Bila sem povsem sama, brez trenerske podpore. Letos iger v Tokiu nisem imela v načrtu niti jih nimam v naslednjem letu,« je sklenila Hercogova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije