ALPSKO SMUČANJE

Izbruh okužb pred Zlato lisico, pozitivna tudi odlična Slovenka

Šok za Andrejo Slokar: ostala brez domače tekme.
Fotografija: Andreja Slokar bo izpustila domače tekme. FOTO: Denis Balibouse, Reuters
Odpri galerijo
Andreja Slokar bo izpustila domače tekme. FOTO: Denis Balibouse, Reuters

Tudi v karavani tekmovalk svetovnega pokala v alpskem smučanju se trenutno borijo z izbruhom okužb s koronavirusom. Precej deklet je zaradi okužbe manjkalo že na zadnjem slalomu v Zagrebu, očitno pa bo tako tudi v Kranjski Gori, ki ta konec tedna namesto Maribora gosti tradicionalno Zlato lisico. Včeraj je namreč iz slovenske smučarske reprezentance udarila vest, da je bila na testiranju pozitivna naša odlična predstavnica Andreja Slokar.

Primorka je tako že včeraj zvečer odšla v samoizolacijo in je ostala brez nastopa na domačih tekmah. Kaj njena okužba pomeni za ostale Slovenke in člane ekipe, še ni znano. 

Domačo tekmo bo sicer izpustila Ilka Štuhec, ki je med božilnimi prazniki prav tako prebolela covid. Bolezen je prestala z blažjimi simptomi ter bo nastopila na prvih tekmah v hitrih disciplinah v Zauchenseeju, ko bosta 15. in 16. januarja na sporedu smuk in superveleslalom.

Zlata lisica bo sicer že tretje leto zapored potekala na Gorenjskem namesto na Štajerskem. V soboto bo ob 9.30 (in 12.30) na sporedu veleslalom, v nedeljo pa slalom (9.30, 12.30). Gledalcev na tekmi ne bo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije