LIGA PRVAKOV

Invazija vojske BBB na Milano

Jan Oblak z Atleticom v ligi prvakov gostuje pri Juventusu. Stojanovićev Dinamo proti Atalanti Josipa Iličića za končnico.
Fotografija:
Odpri galerijo

Atletico Jana Oblaka bo v petem krogu skupine D nogometne lige prvakov gostoval pri Juventusu, stara dama je že med potniki v osmino finala, žimničarji pa tudi lahko z veliko mirnostjo ležejo na osminofinalsko ležišče. Še dva slovenska reprezentanta bosta drevi v ognju elitnega tekmovanja, na milanskem San Siru se bosta udarila Atalanta Josipa Iličića in Dinamo Petra Stojanovića, tekma skupine C pa je v Zagrebu povzročila pravo plavo mrzlico.

Stanje v skupini je namreč tako: Manchester City 10 točk, Dinamo in Šahtar po 5, Atalanta 1. Ker ukrajinski prvak gostuje v Angliji, bi purgerji z zmago v Lombardiji naredili velik korak proti izločilnim bojem. Invazija bad blue boysov, navijačev zagrebškega kluba, na Milano že poteka, italijanska policija pa je zaradi bogate zgodovine incidentov fanatičnih Hrvatov na apeninskem škornju v polni bojni pripravljenosti. Atalanta je Dinamovim privržencem sicer namenila 4000 vstopnic, pričakuje pa se tudi tisoč hrvaških navijačev iz tujine. Zanimivo je, da so prihod v Milano in pomoč Dinamu napovedali tudi skrajni navijači Rome, morda bodo prišli tudi tisti grškega Panathinaikosa.

Trener hrvaškega šampiona Nenad Bjelica ima pred zgodovinskim dvobojem težavo s poškodbo, udarcem v koleno, novega zvezdnika Bruna Petkovića, v svoje vrste naj bi ga želela celo Barcelona, a meni, da bo na drevišnjem ogledu, v uvodni tekmi v Zagrebu je Dinamo zmagal s 4 proti 0, prišel na igrišče. »Prav nobenega razloga ni, da bi razmišljali negativno. Moštvo je v dobri formi, iz tekme v tekmo proti najmočnejšim tekmecem v hrvaški ligi in v Evropi dokazuje kakovost. Vse je pod nadzorom in z velikim optimizmom pričakujemo tekmo,« pravi Bjelica, čigar varovancem je, denimo, potrebna le točka za februarsko nadaljevanje starocelinske sezone v evropski ligi. A seveda merijo višje, na osmino finala lige prvakov. »Zelo agresivno se bomo zoperstavili Atalanti, njihovega pristopa ne morem predvideti, vem pa, kakšen bo naš. Pogumno bomo šli na tri točke,« je opomnil Bjelica. Švicarski Hrvat Mario Gavranović je dodal: »Atalanta je resno moštvo, bilo je tretje v Italiji, poznamo kakovost, ki jo premore. A tudi sami smo pokazali, da lahko igramo dober nogomet. Dinamo je dokazal, da je evropski klub, da se lahko bojuje z vsemi na stari celini.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije