ODMEVI

Ilka Štuhec se je odzvala na besede Andree Massija

V začetku tedna se je razšla s polovico svoje ekipe.
Fotografija: Ilka Štuhec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Ilka Štuhec si je kmalu po smukaški zmagi v Val Gardeni na svetovnem prvenstvu na tekmi v Crans Montani poškodovala koleno in predčasno končala smučarsko sezono, na srečo pa operacija vendarle ne bo potrebna.

V ponedeljek je Ilka presenetila javnost z novico, da ne bo več sodelovala z dosedanjim trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. V Odmevih je voditeljici Rosviti Pesek povedala, da ta njena odločitev ni bila sprejeta z danes na jutri. »V preteklih tednih sem imela kar nekaj časa razmišljati o marsičem, kaj se je dogajalo, zakaj se je dogajalo, zakaj se spet meni to dogaja in sem ugotovila, da je prišel čas za spremembo,« je svojo odločitev pojasnila Ilka in namignila, da za njene številne poškodbe morda ni kriva samo smola. »Sem v zelo riskantnem športu, kjer se lahko take stvari zgodijo vsakomur v vsakem trenutku. Ta odločitev nikakor ni plod padca ali česar koli povezanega s sedanjo poškodbo,« je Ilka odgovorila na vprašanje, ali je za slovo od kineziologinje, ki je tudi njena zaupnica, odločila prav zaradi poškodb.
 
Po zadnji Ilkini poškodbi se je oglasil tudi Andrea Massi. Partner in soustvarjalec največjih uspehov Tine Maze (v preteklosti je bilo že nekaj hude krvi z Ilkinim taborom) je dejal, da so »na delu sile, ki nikoli ne smejo presegati fizičnih omejitev športnikovega telesa«.

Andrea Massi. FOTO: Jure Eržen, Delo
Andrea Massi. FOTO: Jure Eržen, Delo

Takšen je bil odziv Ilke: »Ja, verjamem. To so v skoraj vsakem zavoju. To vemo, to žal skoraj vsi poznamo. Žal so le redki, kot je recimo bila Tina, da je bila vso kariero brez večjih poškodb. Tudi pristop vsakega posameznika je drugačen. Mislim, da vsi hodimo po robu, kdor bo šel bližje, bo pogumnejši, bo morda tudi hitrejši ali pa bo naredil napako ali se mu bo nekaj slabega zgodilo in bo končal v ograji.«
 
Massi, kot je spomnila voditeljica Odmevov, je dejal tudi, da ima Ilka pomanjkanje strahu, in zaradi tega sodi med najboljše na svetu. »Še vedno spoštujem čisto vsak smuk na svetu, saj tudi če je najlažji, je še vedno smuk, kar je daleč od tega, da je enostavno. Moraš se navaditi hitrosti in si zaupati. Ti si pilot – ne vozijo smuči tebe.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije