BELE STRMINE

Ilka spet na poti k izbrani družbi

Uvodna ženska smuka razveselila Sofio Goggia in Ilko Štuhec. Mariborčanki se je obrestoval prestop k novemu opremljevalcu.
Fotografija: Ilka Štuhec je spet na zelo visokih obratih. FOTO: Eric Bolte, USA Today Sports
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je spet na zelo visokih obratih. FOTO: Eric Bolte, USA Today Sports

Zvrhana mera pesimizma je pospremila privržence slovenskih alpskih smučark pred zimo 2022/23, ko je bilo jasno, da Mete Hrovat v tekmovalnem športu ne bo več, Andreji Slokar je poškodba križnih vezi odnesla sezono, polovico te bo izpustila tudi poškodovana Tina Robnik. Toda dobra volja se k smučarski zvezi in navijačem vrača: dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec je na uvodnih smukaških predstavah z dvema 5. mestoma napovedala vrnitev med najboljše na svetu.

»Moj edini cilj je smučati sproščeno,« nam je pred premiero nove sezone smučark v hitrih disciplinah dejala Mariborčanka in sodeč po videnem na zahtevnih smukaških tekmah je za začetek omenjene besede uresničila. Dvakrat je bila 5., stopničke so res zaenkrat ostale predaleč, toda tako konkurenčnih nastopov, povrhu dveh zapored, ob vseh težavah ni uprizorila že od zime 2018/19. Pa ne gre zgolj za to, da zdaj ne čuti več posledic poškodb hrbta in kolena, temveč očitno doživlja zasuk navzgor tudi glede opreme. Prestop h Kästleju se ji je očitno obrestoval, Ilka ob tem ne skriva navdušenja le zaradi konkurenčne opreme, temveč zaradi izjemno pristnega odnosa z vodilnimi predstavniki tega podjetja s skrajnega avstrijskega zahoda.

Smučem zaupa

»Že pred tema dvema smukoma sem bila zelo zadovoljna z opremo, zdaj pa je po razpletu teh dveh tekem to tukaj vsem jasno. Nimam več česa dodati – smučem zaupam in sem zelo sproščena,« je bila bolj nasmejana naša vodilna smukačica. Zdaj tudi edina med Slovenkami v družbi najboljših v hitrih disciplinah. Med temi je v prvih dveh dneh povsem zablestela Italijanka Sofia Goggia in obakrat ugnala konkurenco.

»Napoči dan, ko se ti posreči izvesti popoln nastop, in takšen je bil ta,« je po drugi zaporedni zmagi na kanadskem prizorišču, sicer že 19. doslej v svetovnem pokalu, poudarila italijanska smučarka. Ta druga tekma ob skrajšani progi zaradi vremenskih razmer ni bila preprosta. »Na startu je bil veter prav močan, zato si se moral še posebej zbrati, v glavi sem se očitno dobro pripravila na izziv takšne tekme,« je še dejala zmagovalka, ob kateri sta bili na sobotni večer na stopničkah še Avstrijka Nina Ortlieb, hči nekdanjega smukaškega asa Patricka Ortlieba, in Švicarka Corinne Suter.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije